ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

Dohodak od kapitala joppd

Dohodak od kapitala joppd Dohodak od kapitala po osnovi primitaka od udjela u dobiti. Primjeri popunjavanja obrasca JOPPD vezanih uz dohodak. Primatelj dividendi i udjela u dobiti na temelju udjela u kapitalu obveznik je poreza na dohodak od kapitala i prireza porezu na dohodak. Isplata dividenda i udjela u dobitku fizičkim osobama i JOPPD. Porez na dohodak od kapitala s osnove udjela u dobitku. Uvođenje obrasca JOPPD, između ostalog, donijelo je novine i u izvješćivanju. Kao što je prethodno navedeno, za dohodak od kapitala pa tako i za isplaćene. Obrazac JOPPD podnosi se i kad rezident prima dividende ili kamate iz inozemstva.


Svi šifrarnici za JOPPD obrazac (za 2017. godinu) i konkretni primjeri kako se kreira. Stjecatelj primitka od kojega se utvrđuje dohodak od kapitala po. Obraĉun predujma poreza na dohodak i prireza od primitka po osnovi dividende. OPOREZIVANJE DOHOTKA OD KAPITALA PO OSNOVI. Obrazac „Potvrda o isplaćenom primitku, dohotku, uplaćenom. JOPPD po osnovi obračuna predujmova poreza na dohodak od. Porezni obveznici dužni su uplatiti porez na dohodak od kapitala te predati JOPPD obrazac nadležnoj ispostavi Porezne uprave do 31.


Obračun bruto primitka i poreza na dohodak od kapitala po osnovi izuzimanja. Pravilnika o porezu na dohodak od kapitala utvrđuje se kao primitak po. Stope prireza i šifre općina za RS-m i JOPPD obrazac (stupci 6. do 10.). Hrvatskoj još plati 12% poreza na dohodak od kapitala, to mu je. Poreznoj upravi dostaviti obrazac JOPPD na. OBRAZAC JOPPD - IZVJEŠĆE O PRIMICIMA, POREZU NA DOHODAK I PRIREZU TE. Oporezivanje kamata porezom na dohodak. JOPPD obrasca predujma poreza na dohodak od kapitala, Societe Generale-.


Taj novi porez zapravo je nekima od prije poznat pod službenim nazivom porez na dohodak od kapitala. Promjene Obrasca JOPPD odnose se na izmjene stranica A i. PDV-a i doprinosa), ali ima i promjena koje su.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.