srijeda, 7. prosinca 2016.

Limfni čvorovi na vratu kod djece

Limfni čvorovi na vratu kod djece Kod djece je vrat mjesto gde se limfni čvorići inače nalaze. Kada su uvećani limfni čvorovi “pokriveni” cvenom kožom, ili su tvrdi, bolni i. Povećanje limfnih čvorova ili limfadenopatija u djece čest je razlog zabrinutosti. Stoga je roditeljima koji su napipali "sitne kuglice" na vratu, pazuhu ili preponi. Imam sina od 18 mjeseci , koji ima uvećane limfne čvorove u području. Naročito kod djece koja imaju izraženiju tjemenicu ili ekcem u vlasištu. Poštovani, imam pitanje o limfnim čvorovima na vratu kod djece.

Limfni čvorovi na vratu kod djece
Naime, moj sin od 3 godine ima čvor na vratu, sa strane, oko 1 cm.


Kod dece je vrat mesto gde se limfni čvorići inače nalaze. Kako prepoznati ozbiljnu infekciju kod dece. Veoma mu je dobar imunitet i rijetko je bolestan iako ide u vrtić. Doktore, imam dijete od 2 godine i već godinu dana ima 2 povećane žlijezde na potiljku i jednu na vratu veličine par mm. Tako nam je rekla lijecnica kad smo. Limfni čvorovi predstavljaju važne komponentne limfatičkog sustava. Otečeni limfni čvorovi su, dakle, znak da pojačano stvaraju leukocite kako bi odbranili organizam.


Akutno uvećanje na glavi i vratu, obično.

Limfni čvorovi na vratu kod djece
Cure, ja nemam natečene limfne čvorove na vratu, ali imam mononukleozu. Naša pedijatrica kaže da su povečani čvorovi kod djece česti. Meni su bili povećani po cilom vratu u vrijeme dok sam imala. Iz svog iskustva smatram da se limfni čvorovi povećaju ili pojave kad je. Patološko povećanje jednog ili više limfnih čvorova. Dobro bi bilo posjetiti pedijatra, ukoliko vaše dijete ima vrućicu, bolno grlo, otečene limfne čvorove (u vratu, pod pazuhom i na preponama). Masa na vratu može, ovisno o uzroku, biti bezbolna ili bolna.


Više bezbolnih povećanih limfnih čvorova na vratu u adolescenta. Infekcije limfni čvorovi na vratu djeteta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.