petak, 10. ožujka 2017.

Porez na prvu nekretninu u 2015

Porez na prvu nekretninu u 2015 Zakon o porezu na promet nekretnina - pročišćeni tekst zakona. POREZNA OSLOBOĐENJA PRI STJECANJU NEKRETNINE. Smanjenje stopa poreza na promet nekretninama i na nasljedstvo i darove, preraspodjele nekih poreza u korist lokalnih jedinica te od 2018.

Porez na prvu nekretninu u 2015
I dalje ćete biti oslobođeni plaćanja poreza pri kupnji prve nekretnine. Tema: Prva nekretnina - oslobođenje od plaćanja poreza. Poznanik koji radi u Poreznoj upravi u Splitu na odjelu nekretnina mi je rekao da iako supružnici nisu prijavljeni na istoj. Tržište nekretnina u 2015: tvrtke plaćaju PDV, fizičke osobe i dalje porez na promet. Umjesto oslobođenja od poreza za prvu nekretninu, država će plaćati.


Stopa poreza iznosi pet posto od tržišne vrijednosti nekretnine u trenutku njezina stjecanja. Stranica 14-Prva nekretnina - oslobađanje plaćanja poreza na promet nekretninama Stanovanje. Kupnja prve nekretnine, rođenje djeteta i povrat poreza - Poslovni. Spremljeno u privremenu memorijuSlično4. Zakona u porezu na promet nekretnina u Hrvatskoj, te bi u eventualnim. Prvu skupinu čine opća oslobođenja prema kojima porez na promet. Najznačajnije promjene oporezivanja nekretnina od početka iduće, 2015. Porez na promet nekretnina u slučaju stjecanja nekretnine temeljem sudske odluke - Porezna uprava.


Porez na prvu nekretninu u 2015
Učinak uvođenja PDV-a na zemljište i ukidanja 5 posto poreza na promet nekretnina na konačnu cijenu novog stana iznosi 3,6 posto. Oporezivanje i prijava prometa nekretnina 21. Zakonom o porezu na promet nekretnina (u nastavku: Zakon) regulirano je. U ovom slučaju kupac plaća porez na promet nekretnina 5% na cijelu. Recimo, u točki šest pisalo je da, bude li se porez na nekretnine plaćao prema vrijednosti, slijedi val masovnih seoba.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.