ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

Led ili štedne žarulje

Led ili štedne žarulje Rasvjeta: žarulje vs štedne sijalice vs LED sijalice Ostalo. Prosječna LED ima snagu ~7W a njen ekvivalent je žarulja od 30-40W i tako. U tablici ispod možete naci podatke koji pokazuju prednost LED i štednih žarulja u usporedbi sa običnim žaruljama sa žarnom niti.

Led ili štedne žarulje
Visokotoksične CFL štedne fluorescentne žarulje koje sadrže i do 5mg žive zahtijevaju posebno skupo zbrinjavanje kao posebnog hazardnog otpada. S toga pitanje imate li iskustva sa štednim žaruljama, ili žaruljama sa led tehnologijom i kakva su vaša iskustva, i kakve trebaju biti jačine. Uz to, valjalo bi spomenuti i svjetiljke sa svjetlećim diodama(LED) koje se sve više koriste. Nekoliko činjenica koje niste znali o LED rasvjeti.


Led ili štedne žarulje
Naime, štedne žarulje troše pet puta manje energije nego slične obične žarulje. Korištenjem štednih žarulja ušteda 1. Najjeftinije među štednim žaruljama su CFL, kod nas koštaju nekoliko. Ovih dana u europskoj uniji stigla je definitivna zabrana prodaje starih, klasičnih žarulja. Njihovo mjesto zamijenit će štedne i halogene žarulje te LED rasvjeta. Glas Istre) Otkako se počelo javno sve češće govoriti o štetnosti štednih (fluorokompaktnih) žarulja, počelo se sve više voditi računa o vrsti. Na tu su listu energetske učinkovitosti dospjele i žarulje - štedne, led ili obične.


LED žarulje, koje predstavljaju novitet, ali su i cijenom manje. Kako odabrati najbolje, zašto su neke zabranjene, a neke i.

Led ili štedne žarulje
Sve te tri vrste odlikuju se većom energetskom. Dakle štedne CFL žarulje otpisujemo, u igri su još LED-ice. Ukoliko se pokažu super uzimamo sve led žarulje. Led rasvjeta sa senzorom pokreta, najbolje riješenje za. Koristeći štedne žarulje, odnosno zbrinjavajući ih ispravno nakon upotrebe, brinemo o zaštiti okoliša i pomažemo u borbi protiv klimatskih.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.