nedjelja, 16. srpnja 2017.

Induktivitet zavojnice mjerna jedinica

Induktivitet zavojnice mjerna jedinica Mjerna jedinica SI za induktivitet je henri (H). Induktivitet je nazivno svojstvo komponente koja se zove zavojnica (svitak). Ujedino se uz induktivitet veze i pojam.

Induktivitet zavojnice mjerna jedinica
Henri (simbol H) je izvedena jedinica SI sustava za induktivitet. Oznake mjernih jedinica u jednadžbi: A = amper. N - broj zavoja l - duljina zavojnice. Jedinica za L je henry, oznaka jedinice je H.
Induktivitet zavojnice mjerna jedinica
Napišite izraz za računanje induktiviteta zavojnice. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoNapišite izraz za inducirani napon u zavojnici sa N zavoja.


Koja je mjerna jedinica induktiviteta? L induktivitet zavojnice (mjerna jedinica henri, H). Odrediti induktivitet zavojnice mjerenjem izmjeničnih struja i napona uz poznavanje omskog. Priključiti zavojnicu i mjerne instrumente u strujni krug s reguliranim. Specifični gubici (gubici po jedinici mase) zbog vrtložnih struja mogu se. U toj formuli L je induktivitet zavojnice izraţen u mikrohenrijima, D - promjer. Oznaka za frekvenciju je f, a mjerna jedinica herc (Hz): f(Hz).

Induktivitet zavojnice mjerna jedinica
Osnovni električni mjerni instrumenti:.


ELEKTRIČNA STRUJA (I); SI jedinica je amper (A). L – induktivitet zavojnice; SI jedinica je henri ( H = A. Vs. ). Kako se povećava frekvencija smanjuje se struja kroz zavojnicu. Zavojnicom prolazi struja jakosti 2 A. Obično i formule sa simbolima imaju i neku mjernu jedinicu. Induktivni otpor XL ima zavojnica induktiviteta L, dok je njezin djelatni otpor zanemarivo. Stacionarni induktivitet idealizirane zavojnice: Φ(t)=L∙i(t), pri čemu je L=const. Snaga Psr se naziva još i aktivnom električnom snagom i mjerna jedinica je.


Otpornik, zavojnica i kondenzator u krugu izmjenične sinusne struje. Atomska jedinica mase (unificirana jedinica mase) je mjerna jedinica u mikrosvijetu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.