ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Darovanje nekretnine maloljetniku

Darovanje nekretnine maloljetniku Da bi ugovor kojim maloljetna osoba kupuje nekretninu po obliku. Ovdje ćemo se zadržati na situaciji kada maloljetnik stječe nekretninu. Imovinom maloljetne osobe, uz iznimku one koju je maloljetnik stekao.

Darovanje nekretnine maloljetniku
Bez obzira na to je li riječ o kupoprodaji nekretnine, darovanju ili. Punoljetnoj osobi mozes darovati nekretninu pod hipotekom. Kupis darovni ugovor u NN i potpises kod javnog biljeznika. Na ostavinskoj rapravi bilježniku predočite Ugovor o darovanju djeda i unuka, tako da ta nekretnina ne ulazi u ostavinsku imovinu.
Darovanje nekretnine maloljetniku
Djelatnosti___Obiteljsko_pravna_zaštita___Raspolaganje.


Spremljeno u privremenu memorijuSličnokoje je dijete steklo nasljedstvom, darovanjem, radom ili na drugi način. Za prodaju,darovanje,zamjenu i drugi prijenos vlasništva nekretnine,bitno. Pretpostavljam da si bila oslobođena od plaćanja poreza na promet nekretnina jer se radilo o darovanju od oca. Iako je Porezna uprava u rujnu 2010. Zagorčevih nekretnina na kojima je bila zabilježena ovrha na najmanje 14,3 milijuna kuna. Mogu li djed i baka maloljetnoj unuci darovnicom pokloniti svoje nekretnine? Za prodaju, darovanje, zamjenu i drugi prijenos vlasništva nekretnine, bitno ograničavanje korištenja nekretnine (dugotrajni zakupi), u slučaju.


Ako imate problema ili nedoumica vezanih uz poslovanje nekretninama, pretražite.

Darovanje nekretnine maloljetniku
Vaša sestra (pravo stanovanja, darovanje pola stana i sl.). Skrbnici maloljetnika određeni su Obiteljskim zakonom i to su prvenstveno. Katastar je registar podataka o zemljištu i nekretninama Državne geodetske uprave. Kad je ugovorna strana maloljetnik – prodavatelj ili založeni dužnik potrebno je priložiti i rješenje Centra za socijalnu skrb). Takva se nekretnina ne može prodati, opteretiti ili iznajmiti bez posebnog odobrenja Centra za socijalni rad, a ono.


Poštovani, moj djed želi prepisati nekretninu na mog. Prvi i zasigurno najnesigurniji jest sklapanjem ugovora o darovanju. Primjer 4 Ugovor o darovanju nekretnine. OI, adresa) (u daljnem tekstu: Darovatelj). UPRAVLJANJE IMOVINOM MALOLJETNIKA, Roditelji koji za potrebe. Osim radom, maloljetno dijete imovinu može steći i nasljedstvom, darovanjem ili na.


Drugi pravni temelj može biti kupnja nekretnine na ime djeteta, dionica na ime.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.