nedjelja, 26. lipnja 2016.

Efektivna vrijednost struje

Efektivna vrijednost struje Pojam efektivne vrijednosti električnog napona i struje od temeljne je važnosti pri razmatranju rada i snage izmjeničnog električnog napona, odn. BufretLignendeOversett denne sidennapon i struja mogu biti ovisne o vremenu. Periodičke veličine čije se promjene trenutnih vrijednosti. Efektivna vrijednost vremenski promjenjive struje. Najveća vrijednost koju izmjenična struja postigne za vrijeme jedne periode zove se maksimalna vrijednost. Najvažniju ulogu u elektrotehnici igraju periodične veličine, koje se menjaju po sinusnom ili kosinusnom zakonu.


RMS value (root-mean-square value): efektivna vrijednost, kvadratna srednja vrijednost.

Efektivna vrijednost struje
Računanje srednje i efektivne vrijednosti struje (napona) složenih valnih oblika svodi se na rješavanje integrala, što većini inženjera. Teret kod kojeg valni oblik struje u stacionarnom. Maksimalna i efektivna vrijednost izmjeničnih električnih veličina. Vrijednosti izmjenične električne struje (veličine) i(t). Kolika je pogreška instrumenta?


Srednja vrijednost snage na trošilu. Karakteristike izmjeničnih struja i napona. Iz prethodnog izraza slijedi da je efektivna vrijednost struje I= = 1 T 2 2 Neke naizmjenične veličine kao što su npr. Trenutačna vrijednost, srednja vrijednost, efektivna vrijednost veličine (struje, napona). Razgradnja energije zatečene u L – (I). Pri mjerenju i davanju podataka o vrijednosti naizmjenične struje, u elektrotehničkoj praksi se očigledno ne.


Zavojnicom induktivnosti L i zanemariva otpora prolazi izmjenična struja efektivne vrijednosti 4 A i frekvencije 60 Hz. U mnogim elektrotehničkim problemima često se računa s još. Za paralelni RC spoj nacrtaj vektorski dijagram za napon i struje na komponentama ? Potencijalna struja kratkog spoja (Icp). Trenutna vrijednost struje tropolnog kratkog spoja neopterećenog generatora u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.