srijeda, 27. srpnja 2016.

Akrilne boje upotreba

Akrilne boje upotreba Akrilne boje upotreba Akrilik je slikarska tehnika u kojoj je vezivo disperzija akrilne smole, koja se. Uljem se može slikati na akrilnom premazu ili akrilnim bojama na osušenom. Upotrebom medijuma za usporavanje sušenja može se slikati mokro u mokro.

Akrilne boje upotreba
Akrilne boje upotreba
Sadrže akrilno vezivno sredstvo, za razliku od uljanih boja gde se laneno. Kako ćemo u ovoj rubrici često spominjati razna sredstva, boje, alate i. Kistove i pribor je nakon upotrebe potrebno oprati u mlakoj vodi s malo.
Akrilne boje upotreba
Akrilne boje upotreba
Koriste se za postizanje različitih efekata prilikom oslikavanja akrilnim bojama.


Kada sam apsolvirala boje i pocinjem slikati na platnu, kako postici razlicite. Naime da bi oslikali neki tekstil mozete koristiti bilo koju akrilnu boju! Puno cura je pitalo kako se koristiti akrilnim bojama i gdje se nabavljaju, pa da nešto napišem i o tome. Za ovu haljinicu koristila sam akrilne boje za oslikavanje keramike! Tehnika se sastoji od pigmenta pomješanog s akrilatima (esterima poliakrilne i metakrilne kiseline) kao vezivnim sredstvom. Akrilne boje, kao i kisteve i druge.


Boje su topljive u vodi i relativno se.

Akrilne boje upotreba
Akrilne boje upotreba
Акрилне боје су врста брзосушећих боја које се састоје од пигмената помешаних са емулзијом акрилних полимера. Naime, kod određenog broja slikara dugotrajna upotreba uljanih boja, a posebno terpentina, izaziva alergije. Uljane boje suše sporije od akrilnih i ovo stvara. Pogledajte našu ponudu akrilne boje. Najpoznatije akrilne boje američkog porijekla. Tube od 118ml i tegle od 400 i 946ml. Iako se općenito akrilna brtvila mogu vrlo dobro obojati kako s bojama na bazi otapala tako i s bojama na bazi vode (na primjer akrilni lateks), moguća je pojava.


Najviša pigmentacija među studijskim akrilima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.