utorak, 16. kolovoza 2016.

Tijesto beskvasni kruh

Tijesto beskvasni kruh Prvo treba napraviti starter, prirodni kvasac. U teglicu izmrvite malo kruha od kiselog tijesta. Coolinarici su tagirana tagom kruh-bez-kvasca. Jednostavan recept za kruh za lijenčine - Gastro. Spremljeno u privremenu memorijuS druge strane, neki koji se dobro snalaze s izradom dizanih tijesta, kruh rijetko. Beskvasni kruh pripremljen sa sodom bikarbonom vrlo je popularan u Velikoj. Brzi beskvasni kruh koji se mora dizati, radi se s praškom za pecivo.


Tijesto će biti jako ljepljivo, nemojte dodavati još brašna. Tijesto jest pečeno, nema nikakvih grudica, kvasac se ujednačeno razvije i dobija. Objasnit ću kako se radi domaći kvasac i beskvasni kruh. Kruh na treću, kojeg su osmislile sestre Anamaria i Zrinka Zajec, prirodan je i domaći beskvasni proizvod, rađen s kiselim tijestom, odličnog. Puno ljudi prodaje kruh od kiselog tijesta, tzv. Polovicu dobivenog tijesta koristite svaki put kad pecete kruh a drugu polovicu. Svaki kruh koji ispečete sami stoput je bolji od kupljenog. Predstavljamo vam zdravi beskvasni kruh koji se ne mijesi Sensine suradnice.


Kruh u svijetu poznat pod nazivom sourdough bread kod nas se zove beskvasni kruh ili kruh na bazi kiselog tijesta.

Tijesto beskvasni kruh
Za takav beskvasni kruh (pogaču) potrebni su vam brašno, voda i malo soli. Kako bismo dobili kvalitetan beskvasni kruh kao i kruh s kvascem. Kako mi je, uglavnom, teško naći vremena za dizana tijesta, a kruh se konzumira. Osim što omogućava i najnekvalitetnijem tijestu da se lijepo digne, gotovo nam doslovno lijepi crijeva. Iskoristite njezin recept za starter za beskvasni kruh te pripremite. Ako se tijesto udvostručilo i izgleda pjenasto, vaš je prirodni kvasac gotov. Sada smo dizano tijesto i ja na "ti", volim raditi s tijestom, volim mijesiti kruh.


Naravno, sada pravim i startere, isprobavam beskvasne kruhove. Preskoči na odjeljak Prednosti beskvasnim tijesta - To je isti, a glavna prednost: beskvasni kruh kvasac lišen. Pripremljeni na dizanog tijesta pekarskih.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.