Tijesto beskvasni kruh Prvo treba napraviti starter, prirodni kvasac. U teglicu izmrvite malo kruha od kiselog tijesta. Coolinarici su tagirana tagom kruh-bez-kvasca. Jednostavan recept za kruh za lijenčine - Gastro. Spremljeno u privremenu memorijuS druge strane, neki koji se dobro snalaze s izradom dizanih tijesta, kruh rijetko. Beskvasni kruh pripremljen sa sodom bikarbonom vrlo je popularan u Velikoj. Brzi beskvasni kruh koji se mora dizati, radi se s praškom za pecivo.
Tijesto će biti jako ljepljivo, nemojte dodavati još brašna. Tijesto jest pečeno, nema nikakvih grudica, kvasac se ujednačeno razvije i dobija. Objasnit ću kako se radi domaći kvasac i beskvasni kruh. Kruh na treću, kojeg su osmislile sestre Anamaria i Zrinka Zajec, prirodan je i domaći beskvasni proizvod, rađen s kiselim tijestom, odličnog. Puno ljudi prodaje kruh od kiselog tijesta, tzv. Polovicu dobivenog tijesta koristite svaki put kad pecete kruh a drugu polovicu. Svaki kruh koji ispečete sami stoput je bolji od kupljenog. Predstavljamo vam zdravi beskvasni kruh koji se ne mijesi Sensine suradnice.
Kruh u svijetu poznat pod nazivom sourdough bread kod nas se zove beskvasni kruh ili kruh na bazi kiselog tijesta.
Za takav beskvasni kruh (pogaču) potrebni su vam brašno, voda i malo soli. Kako bismo dobili kvalitetan beskvasni kruh kao i kruh s kvascem. Kako mi je, uglavnom, teško naći vremena za dizana tijesta, a kruh se konzumira. Osim što omogućava i najnekvalitetnijem tijestu da se lijepo digne, gotovo nam doslovno lijepi crijeva. Iskoristite njezin recept za starter za beskvasni kruh te pripremite. Ako se tijesto udvostručilo i izgleda pjenasto, vaš je prirodni kvasac gotov. Sada smo dizano tijesto i ja na "ti", volim raditi s tijestom, volim mijesiti kruh.Naravno, sada pravim i startere, isprobavam beskvasne kruhove. Preskoči na odjeljak Prednosti beskvasnim tijesta - To je isti, a glavna prednost: beskvasni kruh kvasac lišen. Pripremljeni na dizanog tijesta pekarskih.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.