subota, 3. rujna 2016.

Sustav paljenja otto motora

Sustav paljenja otto motora Vozila sa benzinskim, takozvanim OTO motorima, postoje dva sistema paljenja: baterijski i magnetni. Baterijski sistem paljenja koristi se gotovo. Indukcijski DIS svitak Freelanderovog V6 motora (Land Rover).

Sustav paljenja otto motora
Usporedba elektronički kontroliranog sustava paljenja s razvodnikom i DIS sustava. Otto motori mogu raditi na benzin, alkohol, LNG plin ili metan. SUSTAVI STVARANJA GORIVE SMJESE OTTO MOTORA. U delovima automobila u kojima su , sa vremenom, zamenjene mehaničke komponente, elektronika u pravilu nudi viši nivo pouzdanosti nekih.


Sustav paljenja otto motora
Prema stvaranju smjese i paljenju (termodinamičkom procesu) motore dijelimo na: 1) Otto. Detonacije u otto-motora je prebrzo, eksplozivno i nekontrolirano izgaranje goriva. Moment paljenja postaje nekontroliran, tlak raste kao i temperatura motora. Zündspule) koji služi za pretvaranje niskonaponskih impulsa u visokonaponske, a koristi se u sustavu paljenja benzinskog motora. Taktovi četverotaktnog Oto motora i njegov idealni p-V dijagram. Kombinirani elektronički sustavi za paljenje i ubrizgavanje goriva (Motronic).


Picig, Tomislav (2013) Upravljanje elektroničkim paljenjem Ottovog. Jos jedna primena Teslinih visokofrekventnih struja na motorima sa unutrasnjim sagorevanjem. Snaga za pogon oto-motora dobiva se izgaranjem smjese benzina i zraka.

Sustav paljenja otto motora
Uređaj za paljenje pri tome daje potrebnu električnu iskru smjesi da. August Nikolaus Otto uveo je u Lenoirov motor četiri takta i paljenje gori-. U ovom sustavu veći se dio komprimiranog zraka stisne u. Koji su zadaci sustava za dovod goriva kod Otto-motora ? Tranzistorsko paljenje, nije ništa drugo nego izbacivanje platinskog prekidača iz.


Kako već rekosmo, paljenje je moment zapaljenja smjese u cilindru motora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.