petak, 4. studenoga 2016.

Caj od ljuske oraha protiv kaslja

Caj od ljuske oraha protiv kaslja Donosimo vam odličan prirodni lijek, u obliku sirupa, protiv upala u grlu i kašlja. Uzmite 10 cijelih oraha, u tvrdoj ljusci i dobro ih operite. Sirup za jacanje sluzokoze grla…u borbi protiv upala i kaslja. Ovaj pripravak možete koristiti za obloge protiv krvarenja, hemeroide te za. Drvenasti dio tj ljuska zrelog oraha je odlična pomoć kod težih oblika kašlja usled. SIRUP ZA JAČANJE SLUZOKOŽE GRLA I U BORBI PROTIV UPALA I KAŠLJA. Djeca rado piju ovaj sirup, a kako su djeca dosta.


Caj od ljuske oraha protiv kaslja
PROTIV KASLJA 1 recept U litru vode staviti 2 jabuke i 2 glavice crnog luka zajedno sa ljuskom i prokuvati dok luk ne omekne. Pripremite deset celih oraha, I dok su u ljusci, dobro ih operite. U borbu protiv upale grla i kašlja sa sirupom od oraha. Razbiti ih na manje komade i zajedno sa ljuskama staviti u posudu. Protiv kašlja, prehlade i grlobolje odličan lijek može biti i sirup za. Dobro oprati 10 cijelih oraha (u ljusci), razbiti ih i sa ljuskama sipati u. Nedavno sam “otkrila” i čaj od đumbira, koji puno pomaže u vrijeme grupa i virusa.


U pola litre vode staviti pet celih opranih oraha i tri manje ili dve veće glavice crnog luka, takođe prethodno oprane. Znači, radi se o najobičnijem orahu, odnosno onoj pregradi koja deli jezgro na četiri dela.

Caj od ljuske oraha protiv kaslja
Naime, čaj od orahovih pregrada deluje protiv. U emajliranoj posudi 4 kašike isjeckanih pregrada iz oraha preliti sa 3 čaše ključale vode. Ljuske oraha i pregrade unutar oraha isitniti i preliti sa 0,5 litara votke. Može se dodati i zdrobljeni cijeli orah s ljuskom.


Najbolji čuvar srca, mozga i borac protiv stresa! Ovo je proveren efikasan recept koji će nas spasiti od upornog jakog kašlja. Potrebno su nam 3 sastojka i to ljuske od oraha, sveži list biljke. Koji su to prirodni lekovi protiv kašlja i kako se koriste? Samo sam ukucala na Googlu nesto tipa "prirodan lek protiv kaslja", i to je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.