srijeda, 9. studenoga 2016.

Obvezni elementi računa rrif

Obvezni elementi računa rrif Prema Zakonu o PDV-u porezni obveznik nije obvezan izdati račun za obavljene financijske usluge, usluge. Postavlja se pitanje je li takav novi element računa obvezan ili nije. Zakona o porezu na dodanu vrijednost propisuje obvezni sadržaj računa.

Obvezni elementi računa rrif
Obvezni elementi računa propisani su sa više Zakona. Iznimno, račun koji služi kao knjigovodstvena isprava a izdan je od strane. Dakle, knjigovodstvena isprava, osim računa, mora biti potpisana od strane. Tada ste obvezni izdati račun sa svim elementima tek na zahtjev kupca.


Obvezni elementi računa rrif
S obzirom na navedene zakonske propise račun poreznog obveznika koji. Bitno je naglasiti da je izdavatelj računa obvezan utvrditi na koji će način osigurati vjerodostojnost podrijetla, cjelovitost. Kao poduzetnik početnik jedna od prvih stvari koju morate naučiti je izdavanje računa i koje su propisane stavke obavezne na njima. Kako izgleda maloprodajni i veleprodajni račun te odluka o. Ulazni računi – svaki račun koji vam je dobavljač poslao mailom ne možete. Formalna kontrola – provjera da li isprava ima sve elemente u skladu sa Zakonom o PDV-u (čl.79 obavezni elementi računa), i Zakona o. RRiF-ov računski plan za poduzetnike. Obavezna primjena e-Računa u javnom sektoru od 01. Računovodstvo, revizija i financije, ožujak 2013.


Obvezni elementi računa rrif
Elementi računa, uz one propisane u čl. Moraš fiskalizirati račune (od 1.4. ove godine ako se ne varam). Poznato je da se u bilanci, računu dobiti i gubitka, izvještaju o promjeni kapitala te u. Poduzetnici koji su obvezni primijeniti HSFI sastavljaju bilješke sukladno. O ostalim elementima koji čine bilješke biti će više riječi u točki 3.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.