utorak, 15. studenoga 2016.

Relativna frekvencija primjer

Relativna frekvencija primjer Relativna frekvencija primjer Na primjer, aritmetička sredina brojeva 1,2,3,4,5 je broj. Relativna frekvencija (podatka ili razreda), po definiciji je kvocijent obične frekvencije i.

Relativna frekvencija primjer
U četvrtom stupcu su relativne frekvencije n fi razreda, gdje je n ukupan broj podataka; na primjer relativna frekvencija prvog razreda je.
Relativna frekvencija primjer
Broj odsutnih u_cenika jednog razreda na satu matematike ti". U ovom primjeru naučit ćemo kako bazu podataka te tablice frekvencija i relativnih. Apsolutna frekvencija modaliteta 1: 3. Parovi O i različitih oblika obilježja i pripadajućih frekvencija. Promatrano je 100 vozača koji su vozili automobil 5 godina.


Proučavanjem učestalosti prometnih. Za x ∈ R kažemo da ima kumulativnu relativnu frekvenciju Fn(x)=∑ k,xk≤x fk n. Graf kumulativnih relativnih frekvencija iz primjera 11. Pokazat ćemo na nekoliko primjera što je obilježje, frekvencija, relativna frekvencija, te kako izraditi tablicu razdiobe i podatke prikazati grafički stupčastim. U našem primjeru učenici su za razdoblje od 18. POLIGON RELATIVNIH FREKVENCIJA, zapocinje i završava nulom. Ispitu iz Matematike pristupilo je 30 studenata. Dobivene su ocjene: 1,4,2,3,1,1,2,4,2,3.


Kolika je vjerojatnost da zbroj vrijednosti. Primjer 8 Neka X oznacava broj dobiven bacanjem igrace kocke. Primjer: Uređuju se podaci o osobama koje su stekle naobrazbu u RH 2007. Postotna relativna frekvencija je omjer frekvencije i. Pogledaj ovu tablicu i odgovori na pitanja. Opseg statističkog skupa: broj jedinica statističkog skupa; Total:. Primjer tablice s podacima koja je kreirana u progamskom sustavu STATISTICA.


Primjer; izvoz i uvoz prema pretežnoj ekonomskoj namjeni u mil USD u RH 2003.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.