utorak, 15. studenoga 2016.

Srodstvo po koljenima

Srodstvo po koljenima Srodstvo po koljenima Krvno srodstvo se računa po lozama ili linijama, i po koljenima ili stupnjevima. Dvije su vrste krvnog srodstva, srodstvo u pravoj ili izravnoj lozi.

Srodstvo po koljenima
Poštovani, zanima me postoji li zapreka za brak ako su budući zaručnici u srodstvu u 8.
Srodstvo po koljenima
Srodstvo je odnos između dviju ili više osoba zasnovan na međusobnoj vezi koja. Dakle osobe u četvrtom koljenu srodstva.
Srodstvo po koljenima
Sve dalje od toga se računa po koljenima, pa je on drugo koljeno (tj. drugo pokoljenje zajedničkog pretka), tetkina. Enciklopedijski članak: srodstvo, on-line izdanje Hrvatske enciklopedije Leksikografskog.
Srodstvo po koljenima
Kolateralno srodstvo razlikuje se po stupnju kolateralnosti (koljeno). U pravoj liniji krvnoga srodstva nevaljana je ženidba među svim precima i potomcima, bilo.


Na drugoj strani, srodstvo u pobocnoj liniji ( osobe koje potjecu od zajednickog pretka) se odredjuje tako da se broje rodjenja po jednoj i drugoj. U pobočnoj liniji nevaljana je sve do četvrtoga koljena uključivo. Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak? Page 325 objava12 tra 2014Veza do kojeg koljena po islamu - Page 225 objava17 stu 2008Više rezultata za forum. Rodbinske veze i koljena - Stranica 2 - Forum. Obiteljski centar Varaždinske Biskupije - Smiju li se vjenčati potomci. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoZnam da Crkva ne dopušta da se rodbina vjenča sve do četvrtoga koljena.

Srodstvo po koljenima
Velika je razlika da li je to srodstvo po muškoj, ili ženskoj liniji.


Miroslave, Hteo bih da vas pitam kako se računaju kolena po pravoslavlju, i da li su kolena i stepeni srodstva sinonimi? Pa tečići ili amidžići ili dajdžići, to je već 4. Sveti Sinod mora da odobri taj brak. A pritom, genetika se ne nasleđuje samo po babiNE linije, srećom. Incest je spolni odnos s rođakom do 5. Po crkvenim odredbama se zabranjuje brak u dvorodnom srodstvu do. I dali crkva odobrava brak između četvrtog koljena?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.