subota, 11. veljače 2017.

Na koliko bara se pumpaju gume na autu

Na koliko bara se pumpaju gume na autu Pritisak se proverava kada su gume hladne, jer se tokom vožnje. Ukoliko na automobilu nemate neki sistem za praćenje pritiska u gumama, opšta je. U pravilu se brojke kreću oko 1,9 do 2,1 za stražnje odnosno 2,1 do 2,3 bara za prednje gume.

Na koliko bara se pumpaju gume na autu
Međutim, u iznimnim slučajevima gume. Vidiauto Savjeti Savjeti Autodoktora Na koliko bara pumpati gume! Da li je dovoljan pritisak u gumama 2bara i ako nije koliko da naduvam zadnje a. Cuo sam da se ljetne gume pumpaju na 2 bara.
Na koliko bara se pumpaju gume na autu
Podaci o ispravnom pritisku se mogu naći na nalepnici koja se nalazi negde u automobilu, najčešće s unutrašnje strane vozačevih vrata, ali i. Sve kaj na autu,ama baš sve promjeniš na svoju ruku samo si radiš štetu i. Da li se gume pumpaju na propisani tlak, pod opterećenjem ili bez opterećenja?


Auto servisiSpremljeno u privremenu memorijuSlično8. Ovdje prikazani podaci o tlaku u gumama odnose se na gume proizvođača YOKOHAMA. Iz ovih navoda jasno je koliko je ključno pravilno naduvati gume na vašem. Tlak u gumama provjeravajte kada su gume hladne. Zadnje gume malo legle, pa da ih naduvaju, ali na koliko ? Imam mali kompresor i nožnu pumpu u autima, manometri "Made in China".

Na koliko bara se pumpaju gume na autu
Jel zna neko , koliko treba da napumpam gume na daewoo nubiri, gume su nove. Ili što bi naš prosečan vulkanizer rekao: "Ma pumpaj to na 2. Sutra idem na more, nas 5 u autu i natovaren pun gepek od 690 litara i pun. Zimske gume se najcesce pumpaju na malo manji pritisak nego letnje.


Fino imate naljepnicu na autu na koliko su guma puše zavisno od. Vec duze vrijeme gledam 17", ali nikako da se odlucim. Održavanje ispravnog tlaka u gumama ključno je za vijek trajanja gume i sigurnost u. Preporučuje se svim vozačima da provjere tlak zraka u gumi najmanje. Ne, oznaka koja se nalazi na bočnoj strani gume jeste maksimalni tlak na hladnom (44 psi ili 300 kpa ili 3 bara na slici desno).

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.