petak, 10. veljače 2017.

Uvećanica od mjesec

Uvećanica od mjesec Riječi kojima imenujemo bića, stvari i pojave nazivamo imenicama. U kvizu koji je pred tobom provjeri svoje znanje iz hrvatskog jezika. U zadacima ćeš odrediti koje od ponuđenih riječi su pravilno.

Uvećanica od mjesec
Umanjenice Nastavci: -ić -čić -ica -čica -ce -ašce. Umanjenice i uvećanice Imenice Imenice su riječi kojima imenujemo bića, stvari i pojave. AUGMENTATIVI ILI UVEĆANICE (ptičurina, knjižurina). VENERA JE UZ MJESEC, JEDNO OD NAJVIŠE PROMATRANIH TIJELA.


Uvećanica od mjesec
Napiši umanjenice i uvećanice ovih imenica. Pazi na pisanje glasovnih skupina – ije. Imenovat ćemo sve što vidimo na slici. Bog) Bože, (puh) puše, (stric) striče, (mjesec) mjeseče, (knez). UVEĆANICA torbica ptičurina trbuh kućica mačketina zgrada majmunčić riba žabetina soba. A Mjesec je pomislio: – Sigurno je šala –. UMANJENICA crijep – crjepić o UVEĆANICA. Uvećanice : kućetina, mačketina, nosina… Jednina : kuća.


Mliječni put, Veliki medvjed, Sunce, Zemlja, Mars, Mjesec.

Uvećanica od mjesec
Uglavnom, ta ideja baš i nije prošla i uglavnom se danas sve naziva Europom (i žena iz mitologije, i kontinent i mjesec), i nekako se upućuje na taj oblik, pa su. Malim se početnim slovom pišu opći nazivi astronomskih pojava, nebeskih tijela i sustava: galaktika, mjesec, planet, veliki prasak, satelit, sunce, svemir, zvijezda. U Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici obilježen je Mjesec hrvatske knjige. U Osnovnoj školi Dobriše Cesarića održava se natjecanje iz. No audio, kvartežin mala limena posuda.


Nakon mjesec dana grč ruke je popustio, pravilno drži olovku, piše. Već smo dobrano „ušli“ u posljednji mjesec u godini, mjesec prosinac. Kao što znate ovaj mjesec je po „nabijenosti“ emocijama najemotivniji mjesec. Kouider – Carey 2009); množinski sufiks -s treći je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.