četvrtak, 16. ožujka 2017.

Cilindrično oko

Cilindrično oko Cilindrične greške dešavaju se kad je optička snaga oka prejaka ili preslaba duž jednog meridijana oka. To je kao da leća naginje cilindričnom obliku uzduž tog. Najčešće se ispravlja naočalama s cilindričnim lećama.

Cilindrično oko
Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicu29. Nastaje zbog nepravilno zakrivljene rožnice, koja zrake svjetla ne lomi u. Astigmatizam je refrakcijska pogreška oka također nazivana cilindar. Pravilni (regularni) astigmatizam je stanje oka u kojem se dva glavna meridijana.
Cilindrično oko
Naočare sa cilindričnim staklima; Kontaktna sočiva; Laserska intervencija.


Zahvaljujući specijalnom obliku, cilindricna stakla neutrališu efekte nepravilnog. Dalekovidno oko je „prekratko“ te rožnica i leća ne lome zrake svjetlosti. Za ispravljanje astigmatizma potrebna je posebna cilindrična leća. Oftalmolozi na receptu uvek prvo pišu dioptriju za desno oko pa onda za. Brojevi od 1 do 180 pokazuju mesto cilindrične snage u sočivu za. Recimo da uzmemo 2 zrake koje paralelno ulaze u oko.


Greška se ispravlja cilindričnim lećama koje zrake iskrive u drugom smjeru. To sam odmah prokomentarisao u radnji, no oni kažu da je neophodno da prođe jedan period da se oko adaptira na nove naočare, tj.

Cilindrično oko
Cilindrična korekcija (“cilindar”): ispravlja dioptriju u određenom meridijanu. Oko se sastoji se od mnogo delova od kojih je svaki potreban za dobar vid. Zrake koje ulaze u oko lome se na rožnici, a zatim u unutrašnjosti oka na. Croatian-English Translation for cilindrično oko - online dictionary EUdict.


U KS, čini mi se oko 40-tak maraka, ostalo doplaćuješ. Ako je mrežnjača napred, oko je hiperopno, a ukoliko je previše nazad oko je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.