nedjelja, 26. ožujka 2017.

Ugođaj u glazbi

Ugođaj u glazbi Glazba je umjetnost čiji je medij zvuk kojeg organiziramo u vremenu i prostoru. Njezina je važnost u tome što stvara ugođaj te potpomaže promociju filma. Sluanje_glazbe_u_osnovnokolskoj_n.

Ugođaj u glazbi
BufretLignendeOversett denne sidenav JŠ Begić - ‎2010Prikazat ćemo i metodičke postupke slušanja glazbe u nastavi glazbene kulture. U tijeku skladbe tempo se može i mijenjati: Accelerando-. Melodija može biti u duru (veselog ugođaja) ili. Instrumentalna glazba: svirači - solist, orkestar.


Stoga se nastavna područja izvođenja glazbe, pjevanje i sviranje, u pravilu ne. Ta je programnost više usmjerena na atmosferu i ugođaj nego na neko zbivanje. Mentalne slike pobuđuju određeno raspoloženje ili ugođaj. Glazba bez teksta puno je češća u sferi klasične glazbe, no nikako ne manje. Dok jedni govore kako CD uz YouTube i druge internetske kanale gubi svoju važnost, drugi se okreću gramofonskim pločama. Glazbena vrsta: Franz Liszt: Ljubavni san.


Izvodi se tijekom bogoslužja i ima ozbiljan i svečan ugođaj. U crkvenoj glazbi, važnu su ulogu imali Orlando di Lasso i Gioovanni Pierluigi da Palestrina.

Ugođaj u glazbi
Adventski ugođaj proširio se u Dječjem vrtiću Sisak Novi. Vesela božićna zabava nezamisliva je bez glazbe. Predblagdanski ugođaj u Buzetu upotpunjen koncertom mladih glazbe. Loptice“ : „Dijete i glazba oko nas“. Ugođaj u skupini svakim je danom postajao sve veseliji pa sada nema dana u kojem. One koji nisu toliko u glazbi koju ovaj glazbenik diše, a to je jazz, već.


Sad probajte vizualizirati koliko može biti dobar ugođaj u kojem ste vi u. Ovaj djevojački zbor jedan je od najreprezentativnijih predstavnika hrvatske glazbe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.