srijeda, 5. travnja 2017.

Led diode spajanje

Led diode spajanje V u računalu, 12V u autu, te kako proračunati odgovaraući. Svima nama dobro su poznate LE ili svijetljeće diode. Njihova glavna karakteristika je da isijavaju elektromagnetske valove. Primjeri LE dioda: Noname 3mm žuta LED. Pravio bih zadnje i stop svjetlo od led dioda za motor pa mi treba nekakva shema spajanja, odnosno koliko moraju jaki bit otpornici na diodama. Prvo lijep pozdrav, imam sljedecu situaciju pa neka mi neka dusa objasni malo nacin spajanja da ne pregore diode. Power LED hladilo25 kol 2012Led diode 12V ?

Led diode spajanje
Spajanje led dioda - PC Ekspert Forumforum. Case Modding & Water CoolingSpremljeno u privremenu memoriju4.


Potrebno mi je da mi neko objasni najjednostavniji nacin da spojim led diode sa baterijom. Dali neko zna kako povezati diode i sa kojim otpornikom(koliko snage)a da sve skupa radi na 12v. Ja imam neku semu rednog vezivanja ali. Diode možemo spajati u seriju ili u paralelu pri čemu treba voditi računa da se. Led (engl. Light emitting diode) diode koriste se za prikazivanje digitalnog stanja pojedinog izvoda (engl. pin) mikrokontrolera.


Pošto se diode obično spajaju na izvore od 12V i od 5V, što je više od. U pogledu propuštanja struje LED se ponaša kao i svaka druga dioda, propušta.

Led diode spajanje
Da se udovolji navedenim radnim uvjetima LED treba uvijek spajati u seriju s. Kako bih najlakse spoio LED na 220V, a da se ne bakcem sa kojekakvim kompliciranim ispravljacima? Ideja je da na obicnoj shuko uticnici. LED diode se napajaju strujom to je prvo. Prvo malo teorije o spajanju LED-ica.


Svaka dioda uzrokuje određeni pad napona, koji se kreće između 1,1 do kojih 3,7V za standardne diode.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.