četvrtak, 18. svibnja 2017.

Porez na darovanje novca

Porez na darovanje novca Porez na darovanje novca Na naslijeđeni ili darovani novac i vrijednosnice plaćate pet posto. U slučaju nasljeđivanja ili darovanja nekretnina, plaćanja poreza na. Ako ste naslijedili nekretninu ili možda gotov novac, dužni ste platiti porez, osim. Osnovicu poreza na nasljedstva i darove čini iznos gotova novca te tržišna. Ne,nema nikakvog poreza između roditelja i djece prilikom darovanja. A što se tiče sinovog prebacivanja novca s majčinog računa na svoj.

Porez na darovanje novca
Srodnici u prvoj liniji ne plaćaju porez na darovanjalimun.


Nekretnine › Promet nekretninamaSpremljeno u privremenu memorijuSlično1. Otac mi je darovao dio svoje imovine, dok ću preostali dio zajedno sa sestrama naslijediti nakon njegove smrti. Dakako, govorimo o dionicama, novcu koji je uložen. Ali, prednost darovanja jest da je porez ipak nešto manji. Za darovanja u novcu nije potrebno obračunati porez na dodanu vrijednost. Donacija je dar koji se može dati u novcu, stvarima i uslugama. Obveznik poreza na promet nekretnina pri darovanju ili drugom.

Porez na darovanje novca
SMANJENJE stopa poreza na promet nekretninama i na nasljedstvo i darove, preraspodjele nekih poreza u korist lokalnih jedinica te od 2018.


Sentenca odgovora: VI-MI u cijelosti možete pročitati u tiskanom izdanju Informatora, broj od. Meñutim, trošak darovanja sa aspekta poreza na dobit može biti porezno. Guste Santini i porezna savjetnica Nives Vrgoč, toliki rast darovanja. Novčane tražbine (potraživanja, prava) i vrijednosni papiri. Porezna stopa poreza na nasljedstva i darove iznosi 5%. Baka može zemljište prenijeti ugovorom o darovanju izravno na svoju unuku, bez obveza da unuka kao stjecatelj nekretnine plaća porez na.


Zašto, ako Zakon o porezu na promet nekretnina propisuje da “bivši bračni.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.