srijeda, 28. lipnja 2017.

Tehnička slova i brojevi

Tehnička slova i brojevi Tehničko pismo sadrži mala i velika slova ćirilice, latinice i grčkog. Sve veličine tehničkog pisma određuju se u zavisnosti od nazivne visine h velikih slova i brojeva. Veličinom H određene su i sve druge dimenzije slova i brojeva.

Tehnička slova i brojevi
Profesionalni tehnički šablon Kurziv - SLOVA i BROJEVI. Formati tehničkih crteža (ISO 5457). Visina velikih slova i brojeva h. Nazivna visina "h" je visina velikih slova i brojeva.
Tehnička slova i brojevi
Tehničko crtanje je tehnička disciplina koja omogućava da se trodimenzionalni (3D). Reči, brojevi i slične oznake na tehničkim crtežima ispisuju se tehničkim.


Tehnička slova mogu biti uspravna (pod uglom 900) i kosa (pod uglom od 750). U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo. Hrvatski se jezik može zapisivati i drugim pismima. Mislim za ručno pisanje velikih slova i brojeva,to mi treba da isprintam pa da mi sluzi za to pisanje jer je pretesko nacrtati 3 stranice tog crtovlja. U pribor za tehničko crtanje spada tehnička olovka, trokuti, ravnala, kutomjeri, krivuljari. Pogledano: 2259 puta; Predmet prati:0 članova.


Brojevi i slova za ukucavanje 10mm 2.

Tehnička slova i brojevi
Slovo do slova,radna sveska-latinica za 2. Obzirom na omjer širine crta i visine slova, razlikujemo dva tipa slova. SIGNIRANJE, TEHNIČKA OBRADBA I SMJEŠTAJ KNJIŽNIČNE GRAĐE. Međutim, signatura se i inventarni broj podudaraju jedino u publikacijama koje u. Standardna veličina slova za cijeli tekst je 12 (naslove ćemo naknadno oblikovati). Tehnički crteži crtaju se na formatima hartije odredenog oblika i standardnih veličina. Osnove za izradu i čitanje tehničkih crteža objašnjene su u ovom udžbe-.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.