nedjelja, 2. srpnja 2017.

Primjer računa za prodaju vozila

Primjer računa za prodaju vozila S obzirom na učestala pitanja kako mora izgledati račun R-1 za obveznike fiskalizacije, u novom broju „Računovodstvo i porezi u praksi“ dali smo primjer izgleda takvog računa. Prodaja robe ispod nabavne vrijednosti. To znači da prodavatelj na ispostavljenom računu za prodaju neće obračunati PDV te će se na njemu pozvati na oslobođenje prema čl.

Primjer računa za prodaju vozila
Pri prodaji automobila prvenstveno je potrebno utvrditi datum nabave, što je ključan podatak. Paljenje vozila bez vožnje nije preporučljivo. Sada ga želimo prodati drugoj pravnoj osobi 01. Zanima me kakav oblik Ugovora ili R1 račun moramo napraviti. Porezni tretman prometa rabljenih osobnih vozila.


Na račun: Societe Generale – Splitska banka d. Pri tome račune za troškove osobnih automobila, s obzirom da ne utječu na pravo na pretporez, nije potrebno unositi u Knjigu U-RA, međutim. Obveza izdavanja računa propisana je odredbama Općeg poreznog. Računi izrađeni u elektroničkom obliku, pomoću, na primjer. Fiskalizacija računa za prodaju preko interneta (02.09.2016). Utvrđivanje godišnjeg poreza na cestovna motorna vozila I plovila za pravne I fizičke. Ugovor o djelu – primjer (model, obrazac), porez, izračun honorara. Porez na stjecanje rabljenih motornih vozila (5%) – plaća se prilikom nabave.

Primjer računa za prodaju vozila
Nabavlja se rabljeno vozilo direktno od trgovca iz.


PDV obračunava na punu vrijednost vozila i iskazuje ga na računu. PDV na prodaju rabljenog vozila fizičkoj osobi. ENCom Zaključaj Garancija; Reklamacija po računu dan u EU Zaključaj Garancija. Primjer: prodaja novog osobnog vozila. Prije su u prometnoj dozvoli bili upisani po redu svi vlasnici vozila, ali to.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.