subota, 29. srpnja 2017.

Simboli u električnim shemama

Simboli u električnim shemama ZA PRIKAZ ELEMENATA KORISTE SE GRAFIČKI SIMBOLI; JEDINSTVENA. Znakovi u elektrotehnici - Free download as PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online for free. Osnovni simboli i oznake u elektrotehnici. Pregled nekih simbola i oznaka u skladu s IEC normama prikazan je u tablici 1. Grafički simboli osnovnih elemenata električnih krugova. SHEME I SIMBOLI U ELETROTEHNICI I ELEKTRONICI. Simboli su grafičke oznake pojedinih elemenata strujnog kruga. U ovoj kategoriji biće predstavljeni simboli koji se upotrebljavaju u elektronici.


Ovi simboli biće od velike koristi početnicima koji žele da prave. U okviru tehničke dokumentacije postrojenja ili uređaja posebno. Za prikaz elemenata koriste se grafički simboli. Označavanje elemenata električnih postrojenja. SubscribeSubscribedUnsubscribe 3,7303K. PRIKAZ MEĐUZAVISNIH ELEMENATA U PROCESU PROJEKTIRANJA.


ZA PRIMJENU U ELEKTRONICI - EFIKASNA UPOTREBA SIMBOLA - DATOTEKE SIMBOLA.

Simboli u električnim shemama
ELEKTROTEHNIČKI MODUL - CRTANJE ELEKTRIČNIH SHEMA I VOĐENJE. Pod tehničkom dokumentacijom podrazumijevamo sheme, nacrte i sve. Oznake i šeme u električnim instalacijama. INSTALACIJA SIMBOLA, PREDLOŽAKA I PROJEKATA U LOKALNOJ MREŽI. U signalne instalacije spadaju: instalacije električnog zvona, instalacije. Sve elemente, uređaje i dijelove sheme prikazujemo simbolima , skicama ili. Električna shema je crtež gdje se električnim simbolima, pojednostavljenim.


Za crtanje elektrotehnickih sema aparata, uredjaja i instalacija koriste se elektrotehnicki i graficki simboli(JUS N.A3,IEC-medjunarodni standardi). Počev sa električnim mašinama, svim vrstama električnih sklopova, tehnike. Pogonska tehnika igra veliku ulogu u automatici zbog same činjenice da se u njoj.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.