petak, 25. kolovoza 2017.

Kvasac priprema

Kvasac priprema Pekarski svježi kvasac, poznat i pod latinskim nazivom Saccharomyces cerevisiae, koristi se za pripremu kruha, tijesta za pizzu i raznih vrsta dizanih tijesta. U mlako mlijeko stavite malo šećera ili meda i brašna, dodajte razmrvljeni kvasac i promiješate. Ostavite da se na toplom mjestu diže oko 10.

Kvasac priprema
O kvascu; Znate li; Praktični savjeti. Ostala priprema je jednaka kao i kod ručne izrade. Izrada tijesta u uređaju za pečenje.


Vjerujem da mnogi od vas već znaju za postojanje suhog kvasca, ali ja sam ga otkrila tek možda zadnjih godinu dana i preporodila se.

Kvasac priprema
Tako se kvasac neće šokirati ako dođe u dodir s hladnom posudom. Nemoguće je zamisliti svakodnevni život bez kruha, odnosno njegovih prerađevina. Smatra se da je recept za kruh nastao slučajno na. Instant kvasac koristi se za brzu i jednostavnu pripremu slatkih i slanih tijesta, kako u pekarstvu tako i u domaćinstvima. Priprema testa sa svežim kvascem ima mnogo prednosti. Kvasac pecivima daje specifičnu aromu i volumen.


Međutim, veoma je važno da koristite na pravilan. Naša preporuka je svakako prvo rehidrirati (ponovno dodati vodu) zatim razmnožiti selekcionirani vinski kvasac, kako. Stručnjaci preporučuju da se nikako ne dodaje kvasac u mošt bez prethodnog razmožavanja pa je potrebno prvo. Poludila sam, tri puta sam probala napraviti buhtle sa suhim kvascem i nisu se pošteno digle: - prosijala brašno - bilo na toplom - digla kvasac. Napravite vlastiti, domaći kvasac, tzv. Svježi kvasac u ovoj fazi pripreme ne smije doći u doticaj sa solju, masnoćom ili previše šećera jer to može rezultirati time da se tijesto ne digne. Prirodni kvasac za testo naziva se još i starter, ili baza. Na kvasac dolijte mlijeko, vodu i počnite mijesiti, te postepeno.


Kvasac smrvite u šalicu, dodajte polovicu količine šećera pa miješajte dok se kvasac u potpunosti ne usitni. Dodajte 30 g brašna i prelijte s 80 ml.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.