utorak, 29. kolovoza 2017.

Motor veš mašine kao generator

Motor veš mašine kao generator Elektromotor kao generator, inverter generator. Imaš na forumu, kad sam ja radio trofazni asikroni generator od motora, mislim da sam tamo spomenuo nekaj o monofaznim motorima. Generator od motora perilice rublja - EDAboard. Spremljeno u privremenu memorijuSlično24. Pravljenje trofaznog generatora - Elektronika. Alternativni izvori elektricne energije - Blog. Novi generatori su dodatno poboljsani i pune 12V akumulatore vec pri jednom okretu.

Motor veš mašine kao generator
Kn za stari motor od ves-masine, a na moju.


Dakle, taj motor mi mogao davati na izlazu oko 750 W kao generator. Asinhroni generator se dobiva da se taj motor zavrti oko15 % većom. A da probaš da napraviš od motora iz veš mašine,u totor ubaciš neo. Sve skupa bi se dalo izvesti kao samouzbudni generator, "samo" treba. Da li se moze obican elektromotor iskoristiti kao generator. Primjer: Napraviti vjetrenjaču tako da uzmem el.


Motor od veš mašine ti nije najpametnije rešenje za pogon. Oslobodi se ropstva – Napravi svoj generator struje 50-350 KS. Koristi jednosmernu struju i radi slično kao i DC motor. Da li je motor od ves masine asinhron ili sinhron,napravio bih generator struje od njega,po. How to connect the engine of washing machine. U praksi se najčešće upotrebljavaju jednofazni motori kojima je stalno spojen kondenzator te se iz tog razloga često nazivaju kondenzatorski motori.


Asinhrona mašina se retko koristi kao generator za proizvodnju. Jednofazni dvobrzinski asinhroni motor iz veš mašine. Kod motora manjih i srednjih snaga je izliven od aluminijuma i kratko spojen, a. Dvije su glavne vrste električnih motora: motor za istosmjernu struju i motor za izmjenične.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.