utorak, 19. rujna 2017.

Izolacija zidova kamenom vunom

Izolacija zidova kamenom vunom Vidim u jednom odgovoru o sličnoj tematici da na zidove ide vuna TP115,TW ili TI140W. Mislio sam da koristim stiropor ali neki kažu da je kamena vuna bolja. Fasadna izolacijska ploča od kamene vune Knauf Insulation FKD-S je.

Izolacija zidova kamenom vunom
IKOMA web trgovina - Vuna cijena - KAMENA VUNA 5 cm DP3 600X1000. Fasadni izolacijski sustav ROFIX, s fasadnom KAMENOM VUNOM 6 cm. Poželjno je da posle ugradnje izolacije zidovi „dišu“ – nesmetan protok vazduha iz unutrašnjosti u spoljašnjost, kako.


S obzirom na kvalitet i posebne karakteristike kamene mineralne vune, potrebno je da i ostali materijali u sistemu kontaktne fasade budu kompatibilni i jednako.

Izolacija zidova kamenom vunom
Vidio sam da toplinska propusnost ili izolacija (kako vec god) je za stiropor. Dakle ako imam 280m2 zida i 45m2 prozora to bi bilo za 10cm stiropor i termo. Za izolaciju zidova dobro je koristiti kamenu ili staklenu vunu koja je. Kamena vuna ili stiropor u fasadi, kvalitetna stolarija i izolacija krova. Primjena ROCKWOOL kamene vune unutar ovog segmenta odnosi se na izoliranje pregradnih zidova, potkrovlja, kosih krovova te. Ugradnjom kamene vune na postojeće pregradne zidove sprječava se širenje buke. Koristeći tehnologiju suhe gradnje postiže se viša.


Najbolji materijal za izolaciju je kamena vuna jer je jedna od boljih izolatora i ima. Kao izolacijski materijali najčešće se koriste kamena i staklena vuna, te polistiren (stiropor).

Izolacija zidova kamenom vunom
Većina uobičajenih materijala za toplinsku izolaciju ima toplinsku. Požar na trećem uzorku nije se proširio preko fasade zbog nezapaljive izolacije. Naime, u sobu sa burne strane kuce, s unutarnje strane zida stavio bih. Zahvaljujući tom svojstvu zidovi kuće dišu i ujedno ne.


Paropropusnost Rockwoolove kamene vune znači da sloj izolacije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.