subota, 16. rujna 2017.

Mjerenje mikrometrom

Mjerenje mikrometrom Rezultat mjerenja je mjerna vrijednost. MJERENJE I KONTROLA U ALATNIČARSTVU. Ispitivati točnost mjera, oblika i položaja površina pri obradi materijala je nužno da.

Mjerenje mikrometrom
Mikrometar (za vanjsko mjerenje). Sastoji se od precizno izrađena vijka maloga hoda, koji se okreće u cilindarskoj matici. Jump up ↑ Roe 1916:210-213, 215. Očitaj mjeru pri mjerenju mikrometrom.
Mjerenje mikrometrom
Svaka veličina koju želimo mjeriti ima svoju.


Mjerenje neparalelnosti površina za unutarnja mjerenja. Set mjerne tehnike za primjenu. Mjerenje, odnosno kontrola navoja pripada najsloženijim mjernim zadacima u. Ako vam situacija zahtjeva mjerenje predmeta gdje želite znati koliki je otvor i promjer koriste se male čeljusti. Vrlo lako i brzo se može izmjeriti. Uz vježbu se nalaze četiri predmeta (valjak, stožac, šesterokutna prizma) različitih dimenzija izrađena od materijala različitih. Deformetarska mjerenja provode se kliznim deformetrom ili kliznim mikrometrom. Pakiranje: torbica od umjetne kože.

Mjerenje mikrometrom
Znati i umjeti izmjeriti dužine: - metrom, pomičnim mjerilom, mikrometrom, komparatorom.


Vršena su dva mjerenja, trokrakim mikrometrom i komparatorom i to na 3 mjesta u cilindru. Praktični rad mjerenja sa mikrometrom za vanjska mjerenja (klasični, digitalni) 4. Koga zaposliti za mjerenje cilindra(Tokar,Osijek). Mjeriti se mogu samo osnovne veličine Si sistema,a pažnja se posvečuje greškama pri mjerenju. Unutarnjim mikrometrom izmjerite provrt za osovinicu klipa u klipnjači. Koristite vanjski mikrometar za mjerenje osovinice klipa na dodirnim mjestima s klipom. A dali bi mi mjerenje kompresije moglo pomoći da otkrijem što je sve u. Mjere dubinomjerom, mikrometrom, univerzalnim kutomjerima i šablonama.


To su na primjer lenjiri, mjerni vijak, mašine za mjerenje i sl.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.