utorak, 7. studenoga 2017.

Karijes na zubima

Karijes na zubima Zubni karijes je najraširenija bolest zuba. On je infekcijska bolest budući da ga uzrokuju mikroorganizmi među kojima je najučestaliji. Ako pitate većinu ljudi može li se karijes i šupljina u zubu izliječiti prirodnim putem, odgovor koji ćete dobiti jest da je to 99 posto nemoguće.

Karijes na zubima
Do kojih sve bolesti može doći u tijelu ako ne liječimo karijes na zubima? Karijes je bolest tvrdog zubnog tkiva, koja dovodi do postupnog. Promjena na zubu koju uočavamo kao crnu točku, šupljinu ili defekt na. Dobar primjer neizlječivog, a čestog problema je zubni karijes, a opsežna istraživanja koja su sada dostupna javnosti otkrivaju više o prirodi.


Karijes na zubima
Karijes spada u jednu od najčešćih bolesti zuba današnjice. Rijetki su oni koji barem jednom u životu nisu imali karijes na zubu. Pоrеd prаnjа zuba i upotrebe kоnca, pоstојi nеkоlikо nаčinа da izlečite karijes i unaprediti оrаlnо zdrаvlјe, bеz оslаnjаnjа nа stоmаtоlоgiјu. Njegovo poreklo je višeuzročno, a velika. Jedan od takvih primjera je i zubni karijes koji se često smatra neizlječivim, ali iscrpna istraživanja o pravoj prirodi karijesa ukazuju da postoje. Znaš li da karijes ne voli hranu bez šećera, mast i povrće, a osobito ne voli sir?


Price je otkrio kroz istraživanje da su šupljine i karijes u zubu. A kada tamo, je definitivno bila rupa u zubu i nije bila ni tako mala. Svaka rupa u zubu predstavlja dodatno mjesto za zadržavanje hrane, stvaranje plaka i razmnožavanje velikog broja bakterija.

Karijes na zubima
Pokvareni zubi i paradentopatija mogu imati ozbiljne posledice na zdravlje. Kako nastaje karijes na zubima kod dece i koja je hrana za zube. Ne dopustite da vas boli i uklonite karijes laserom.


Pojava karijesa na zubu zahtijeva neodgodiv posjet stomatologu, koji će pregledati sve zube, otkriti one zahvaćene karijesom, dijagnosticirati eventualne druge. Kvarenje zubi (zubni karijes) su raspadnuta područja u zubima nastala kao proces postepenog otapanja tvrde površine zuba (cakline) i njegova napredovanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.