petak, 3. studenoga 2017.

Kikiriki za sta je dobar

Kikiriki za sta je dobar Kikiriki je jedna od najzdravijih grickalica. Krasi ga bogat okus koji je vrlo zasitan, a time i dobar saveznik u mršavljenju. Voljeli ili ne kikiriki, on predstavlja iznimno bogat izvor hranjivih tvari, vitamina, vlakana i antioksidanatra koji su važni za normalno.

Kikiriki za sta je dobar
Protivno uvjerenju mnogih, kikiriki ne spada među orašaste plodove nego spada u porodicu. Jednako dobar za srce kao orasi i bademi. Odlično se uklapa u poslastice, savršen je uz omiljeni film i nezaobilazan je uz sportska dešavanja, ali kikiriki je i više od toga. Procenjuje se da kikiriki postoji još od 7 000 godina pre nove ere.
Kikiriki za sta je dobar
Bakar je hranljiva materija koja smanjuje loš holesterol, a povećava dobar holesterol.


Jedna od najomiljenijih grickalica u svijetu je kikiriki. Home Prehrana i dijete Zdrava hrana Zašto je kikiriki dobar za vaše zdravlje? Sadrži nezasićene masne kiseline i dobar je antioksidant. Ulje od kikirikija je dobro za kožu, čini. Ključ za gubitak kilograma ipak nisu vježbe, ali evo šta jeste. Prženi ili pečeni slani kikiriki, kao i maslac od kikirikija su takođe hranjivi i zdravi.


DŽABE VAM DOBAR I SKUP TELEFON AKO OVO NE ZNATE: 10 sjajnih trikova za vaš. Kao i avokado, kikiriki maslac sadrži zdrave vrste masti.

Kikiriki za sta je dobar
Da li je puter od kikirikija dobar za vas? Lekovitost kikirikija znaju ceniti vegetarijanci, koji svakodnevno konzumiraju. Prema zaključcima studije koju je sproveo medicinski fakultet na Harvardu, ako se kikiriki konzumira najmanje pet puta nedeljno, to može. Zahvaljujući mono-nezasićenim masnim kiselinama, kikiriki snižava loš, LDL-holestorol a povišava.


Tagovi: Alchajmerova bolest depresija triptofan serotonin dobar holesterol. Da li kikiriki puter možemo da jedemo, a da ne brinemo? Zato je ovaj puter sa hlebom dobar izbor za doručak ili užinu. Zbog visokog sadržaja proteina i cinka ta je namirnica idealna za prehranu vegetarijanaca i preporuča se u obliku kikiriki-maslaca. Iako to u znatnoj meri ne zavisi samo od toga šta imate u gaćama već u. Avokado je dobar borac protiv napetosti, ali ne samo to - odličan je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.