srijeda, 1. studenoga 2017.

Plaćanje gotovinom ograničenje

Plaćanje gotovinom ograničenje Plaćanje u gotovini u RH uređeno je kroz više propisa. Međutim, Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom postavlja ograničenja u međusobnim plaćanjima. Gotovina primljena tijekom dana može se bez ograničenja koristiti za daljnju upotrebu u skladu. Naime, radi se o liberalizaciji platnog prometa. Za plaćanje i primanje uplata u gotovini, zakonodavac je dao nekoliko. ODGOVOR: Zakon o deviznom poslovanju i provedbeni propisi vezani uz taj zakon, ne propisuju ograničenja glede plaćanja u stranoj gotovini u inozemstvu. EU, nema više (toliko) ograničenja u plaćanju gotovinom.

Plaćanje gotovinom ograničenje
Jedino ograničenje je ono iz Zakona o sprečavanju pranja novca i. Još uvijek vrijedi ograničenje od 5. Propisuje se obaveza svih plaćanja preko transakcijskog računa otvorenog kod.


U biti jedina novina je ograničenje poslovanja gotovinom u. Tako dolazimo i do posljednjeg dijela: isplatama u gotovini. Pod isplatama se podrazumijeva svako plaćanje drugoj fizičkoj osobi. Poslovanje u gotovom novcu, ili u kešu, ili “solarno” plaćanje, i kako. Postoji li neko ograničenje za plaćanje robe gotovinom,ili je dozvoljeno. Ograničenje primanja gotovinskih plaćanja iz stavka 1.

Plaćanje gotovinom ograničenje
Nova pravila poslovanja gotovim novcem su donijela i nova ograničenja pred. Ključne riječi: upravljanje gotovim novcem, naplata i plaćanje u gotovini. Ovaj propis je i dalje na snazi.


Ukida se ograničenje plaćanja gotovim novcem u iznosu do 5. Porezni propisi i dalje uređuju brojna ograničenja pri plaćanju gotovinom. Takvog ograničenja (deklarativno) više nema, što znači da se i računi čija vrijednost prelazi 5. Pravna lica i fizička lica koja obavljaju delatnost mogu, bez ograničenja, plaćati gotovim novcem, odnosno vršiti isplate u gotovom novcu u dinarima sa svog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.