subota, 23. prosinca 2017.

Fosilna goriva prezentacija

Fosilna goriva prezentacija Ugljen je kruto gorivo nastalo u prirodi sporim ili brzim procesom karbonizacije pretežito iz ostataka kopnenog bilja. Prirodni plin; Fosilno gorivo; Metan, dušik i ugljikov dioksid; Eksplozivan. Ovu prezentaciju sam iskoristila iz kemije kako bih poboljšala ocjene.

Fosilna goriva prezentacija
Ilustracija starosti nalazišta pojedinih vrsta fosilnih goriva u Hrvatskoj nalazi se. Nafta je fosilno gorivo čiji su prvi počeci korištenja zabilježeni još u staroj eri u. Povratak na popis lekcija - kemija 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum.
Fosilna goriva prezentacija
Ugljen, naftu i zemni plin nazivamo i fosilnim. Fosilna goriva ili mineralna goriva su goriva koja nastaju od prirodnih resursa poput anaerobnog raspadanja zakopanih mrtvih organizama. Najveći dio proizvodnje energije koju danas koristi čovječanstvo potječe od izgaranja fosilnih goriva čime dobivamo toplinu koju primjenom termodinamičkih.


Postoje tri glavna oblika fosilnih goriva: ugljen, nafta i prirodni plin. Prezentacija iz kemije o učinku staklenika i kiselim kišama. Od toga ugljen, naftu i prirodni plin nazivamo još i fosilna goriva. Samo ime fosilna goriva govori o njihovom nastanku. Процес настанка угља није у потпуности објашњен. Transcript of Copy of Utjecaj fosilnih goriva na okoliš. To su fosilna goriva i smatra se da njihove količine ograničene te da će postati preskupa ili će štetiti okolišu. Uvjetno se tu svrstava i nuklearna energija.


Da zamjeni fosilna goriva u nestajanju i reducira emisiju stakleničkih plinova. Fosilna goriva uginuli organizmi stari milijunima godina štetni. Neobnovljivi Izvori Energije - Fosilna Foriva - authorSTREAM Presentation. To je prelazak s fosilnih goriva na štednju energije ili. Hrvatska je siromašna dokazanim rezervama fosilnih goriva, koja danas sudjeluju s ¾ u. Za lakšu usporedbu energetske vrijednosti različitih goriva koristi se British Thermal. Međutim, lobiji koji zagovaraju daljnju upotrebu fosilnih goriva i nuklearne.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.