ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

Grafikon rasta i tezine beba

Grafikon rasta i tezine beba Napomena: Vrijednosti prikazane u ovome grafikonu su statističke. Ukoliko smatrate da je dijete neadekvatne težine za svoju dob usprkos podacima iz grafikona. Pratite rast i razvoj bebe uz praktične tablice rasta, napravljene posebno za djevojčice i. Dijagram težine dečaka od 0 do 36 meseci. Pred vama je grafikon težine beba dečaka od 0 do 36 meseci. Mišem pređite preko grafikona da biste prikazali. Forum - Beba: Grafikon rasta : Razgovori roditelja. Bubo uneses sadasnja tezina i visina i datum rodjenja, d abi videla kako napreduje.


Zanima me koji je prosječan rast djeteta u prvih nekoliko mjeseci! Za odrasle osobe postoje različite tablice, grafikoni i formule pomoću kojih se može izračunati. Ta formula se ne može primjeniti na bebe i djecu. Osobitosti rasta i razvoja predškolske i školske djece. Percentilna krivulja težine i visine za dečke 0-3 god. Posebne tabele za dečake i devojčice posebno podeljene za uzrast do 3 godine i od 2. Sada sam procitao da i temperament beba utice na tezinu. Ali mislim da je to grafikon po svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO).


Tabele su samo okvirni pokazatelji rasta i razvoja i ne treba ih shvatati kao upozorenje na. Moja beba decak ima tacno 14 meseci, visina 77. Mozete li mi predloziti neki grafikon rasta djece,nasla sam par njih ali nisam. U prvoj godini života najvažniji pokazatelji razvoja dojenčeta su povećavanje obujma glave i tjelesna težina bebe. Pomoću donjeg obrasca možete jednostavno. Koliko su vaše bebe teške odnosno duge, čisto da razmjenimo iskustva ? Minimalna norma dobitka beba na težini svaki mjesec tijekom prva četiri mjeseca života jest 500 g. Tu je normu propisala Svjetska zdravstvena.


Visoka preciznost merenja težine i visine bebe. Težina i visina bebe su osnovni pokazatelji u periodu rasta bebe. Treniram kosarku ali izgleda da to ne utice mnogo na moj rast.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.