petak, 12. siječnja 2018.

Prodaja poslovnog udjela

Prodaja poslovnog udjela Izmjene Zakona o porezu na dohodak koje su usvojene 2014. Prodaje poslovnih udjela kada je riječ o fizičkim osobama ne smatraju se dohotkom, ukoliko nije riječ o obavljanju poslovne djelatnosti te fizičke osobe. Prodaja ili drugi oblik otuđenja financijske imovine odnosi se na prodaju vrijednosnih papira uključivo udjele u kapitalu trgovačkog društva.

Prodaja poslovnog udjela
Trgovačkog suda u Zagrebu s matičnim brojem. Stjecatelj stječe poslovni udjel onako kako je on postojao u trenutku podnošenja prijave za upis promjene knjizi poslovnih udjela, pa će solidarno s. Za prijenos poslovnog udjela potreban je ugovor sklopljen u obliku javnobilježničkog akta ili privatne. U ugovoru o prodaji i prijenosu mora bi navedeno: 1.
Prodaja poslovnog udjela
Ovom Uredbom pobliže se uređuje način prodaje dionica i poslovnih udjela, način određivanja početne cijene dionica i poslovnih udjela. Primici koje fizičke osobe ostvare od prodaje udjela i dionica, kao i od drugih vrsta financijske imovine, su primici koji se ne smatraju. Za kapitalne dobitke od otuđenja udjela u kapitalu (npr. prodaja udjela u trgovačkom društvu), predujam poreza na dohodak plaćat će se po.


Računovodstvo stjecanja i prodaje poslovnog udjela u d. Rokovi čuvanja knjigovodstvene dokumentacije, poslovnih knjiga i financijskih izvještaja. Za odlučivanje u izvanparničnom postupku po prijedlogu za prodaju poslovnog udjela javnom dražbom, nadležan je trgovački sud. Prodao bih poslovni udjel ali po većoj cijeni od nominalne. Da li imam pravo na veću cijenu i gdje oglasiti prodaju. Porezni tretman prodaje udjela u trgovačkom.

Prodaja poslovnog udjela
Spremljeno u privremenu memorijuSličnoOdvjetnik je dostavio upit koji se odnosi na porezni tretman primitaka koje će ostvariti fizička osoba prodajom udjela u društvu s ograničenom odgovornošću.


Završetak transakcije prodaje poslovnog udjela u društvu Studenac d. Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravila. PREDMET: Prijedlog Odluke o prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu BISTRA d. Navedenom Odlukom odobrava se prodaja i prijenos poslovnog udjela u društvu RTL Hrvatska d.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.