srijeda, 10. siječnja 2018.

Ulje zelenog oraha

Ulje zelenog oraha U kliničkim ispitivanjima je potvrđeno da ulje zelenog oraha značajno povećava. Ovaj pripravak od zelenih oraha jako je popularan u liječenju hipotireoze. Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina.

Ulje zelenog oraha
Neka vam ove jeseni orasi obavezno budu pri ruci. Jezgre oraha sadrže preko 50 % masnih ulja, nezasićenih masnih kiselina. Vanjsko usplođe ploda obiluje solima, nadalje sadrži masno ulje, tanin, jabučnu. Mlade orase dobro oprati,osusiti,iseci na cetvrtine i staviti u teglu pa preliti medom.


Ulje zelenog oraha
Teglu dobro zatvoriti i pustiti da odstoji mesec dana. Uljni macerat nezrelih plodova i usplođa oraha u rafiniranom suncokretovom ulju. Popularan je u preparatima za njegu kose i vlasišta s obzirom da kosu jača. Zeleni plodovi oraha beru se u mjesecu maju i junu. Ja sam kantarionovo ulje otkrila skupa sa preseljenjem, pa je i to. Za hipotireozu se koristi svježi sok od zelenih oraha,nije važno koja vrsta.


Ono što malo ljudi danas zna je da se i ljuska oraha, kao i zeleni. Ovaj recept od zelenih oraha jako je popularan u lečenju hipotireoze. Međutim, zahvaljujući toj osobini od oraha se pravi ulje za mazanje kože pre sunčanja.

Ulje zelenog oraha
Na Balkanu postoji i lep običaj da se zeleni oraščići ili. Litra dobre jake rakije, 20 – 25 zelenih mladih oraha, 1 g klinčića, 1 g. Sanoleum Juglandis – Macerata Juglandis. Fitoterapijsko ulje pripravljeno maceriranjem mladih zelenih oraha u čistom ekstra djevičanskom. Kao ulje je dobar za kosu, a štiti i od opeklina izazvanih sunčanjem.


Mladi, zeleni orasi obiluju vitaminom C pa se stavljaju u med i daju bolesnima, slabašnoj. Uloga štitne žlijezde je reguliranje brzine metaboličkih procesa u tijelu. Ulje zelenog oraha je upravo bogato tim sastojcima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.