petak, 15. srpnja 2016.

Najduža rijeka u europi

Najduža rijeka u europi U starom vijeku je bila poznata pod imenom Atil odnosno stari Grci su je poznavali pod imenom Rha. DunavBufretLignendeOversett denne siden. Volge, druga najduža i druga vodom najbogatija rijeka u Europi, te najduža rijeka u.

Najduža rijeka u europi
Za razliku od ostalih rijeka, dužina Dunava mjeri se od ušća do izvora. Afrička rijeka Nil jedna je od dvije najduže rijeke na svijetu, a drugi naziv koji se koristi za rijeku Nil je. Dunav je iza Rijeke Volge druga najduža rijeka u Europi. Gå til Deset najduže rijeke u Europi bez Rusije - Prostor, Naziv, Zemljište – Regija, Dugo u KM.


Najduža rijeka u europi
Dunav, Njemačka,Austrija,Balkan, 2850. DRUGA NAJDUŽA RIJEKA U EUROPI JE DUNAV. NAJVEĆA EUROPSKA RIJEKA PO DUŽINI, KOLIČINI VODE I VELIČINI PORJEČJA JE. Ona tvrdi da je Mississippi najduža, a ja da je Nil. Najdulji riječni sustav, prema sadašnjim saznanjima, čini rijeka Amazonas u Južnoj Americi. Ali kad uzmemo u obzir da je rijeka Sava tek potočić u usporedbi s najvećim svjetskim rijekama, tiho skidamo kapu i izražavamo divljenje. Najduža rijeka na svijetu proteže se duž 6670 km i svakako je najpoznatija. Izvire na jugozapadu Njemačke u Schwarzwaldu, spajanjem dviju.


Rijeka Fraser je najduža rijeka u Kanadi, a svoju blatnjavu boju može. Volga je najveća rijeka u Rusiji i najduža rijeka u Europi. Većini rijeka se puni kišama, pa kažemo da imaju kišni riječni režim. Vodostaj tih rijeka je tijekom godine ujednačen (posebno u zapadnoj Europi), a pogodne. Prema količini vodnih zaliha po stanovniku Hrvatska je treća zemlja u Europi, iza. Rajna možda nije najduža rijeka u Europi, ali nedvojbeno je najvažnija. Oko te se rijeke isprepleću čežnje, legende i mitovi. Na njezinim obalama živi 50-ak.


Europski je rekorder u uzastopnom višestrukom poniranju rijeka Mrižnica koja. Europi i cijelim svojim tokom teče kroz područje Rusije. U nju utječe oko 200 rijeka, a čitavo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.