utorak, 2. kolovoza 2016.

Darovanje nekretnine sinu

Darovanje nekretnine sinu Namjeravam darovati sinu kuću, s tim da zadržavam pravo. Darovanje nekretnine svome sinu potpuno je jednostavno,ali postoji još niz.

Darovanje nekretnine sinu
Htio sam sinu darovati kuću a da mu je odmah ne predam u posjed jer. Dakle, za ugovor o darovanju nekretnine bez predaje u posjed. Otac je kupio kuću 2010 godine te je iskoristio poreznu olakšicu sukladno tada važećim. Pa tako majka može nekretninu darovati sinu, sin majci, otac kćeri, kćer djedu, djed susjedi, susjeda.
Darovanje nekretnine sinu
Darovni ugovor - Q&A - Stranica 10 - Forum. Majka daruje sinu , stan u Zg , prva nekretnina bi to bila sinu.


Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju. Pojam darovanja: Darovanje je ugovor kojim jedna strana (darovatelj). OI, adresa) (u daljnem tekstu: Darovatelj). Kako je Vaše darovanje kuće sinu stjecanje bez naknade, takvo se stjecanje ove nekretnine ne može smatrati njegovom prvom kupnjom. Ako ste nasljeđivanjem ili darovanjem stekli nekretninu, ona se oporezuje. Ako se na darovane nekretnine plaća porez na dodanu vrijednost.


Pa evo ovako, da ne idem u detalje, kada otac ili majka nešto daruje sinu ili kćeri.

Darovanje nekretnine sinu
Pitanje broj 2: kakav je tretman pri darovanju brat-sestra. UGOVOR O DAROVANJU Ugovori Zakoni propisi. Jedan od tih ugovora u odnosu na svoj stan želim sklopiti sa sinom s kojim živim i koji. Ugovor o darovanju nekretnine sklapa se u pisanom obliku. To je ujedno i moja prva nekretnina i na to ne plaćam porez. Oporezivanje nekretnina što su naslijeđene, darovane, ili stečene bez. U trenutku primitka dara, ako nije zaključen ugovor o darovanju.


Obveznik poreza na promet nekretnina pri darovanju ili drugom stjecanju nekretnina bez naknade je daroprimatelj ili druga osoba koja je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.