subota, 6. kolovoza 2016.

Do kojeg koljena je dozvoljen brak

Do kojeg koljena je dozvoljen brak Zanima me, sa znanstvenog stajališta poslje kojeg koljena u nekom rodbinskom stablu treba biti dozvoljen brak i sve ostalo, ne nužno brak. Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak? Spremljeno u privremenu memorijuSličnoEssellamu Allejkum,, eh ovako zeljela bih da znam do kojeg koljena i kako je u islamu dozvoljen brak.

Do kojeg koljena je dozvoljen brak
I da mi objasnite kako se koljena u islamu racunaju. To je ujedno i najbliže srodstvo u kojem se načelno može sklopiti brak. Zato što takav brak, iako je dozvoljen, nije.


Dakle u pitanju je sljedece: Moj dedo i njen dedo su od dvojice brace djeca.

Do kojeg koljena je dozvoljen brak
Ja i moj momak, ne znamo jesmo li rođaci? Moj pradjed i njegova pranana su brat. Bolje je izbjegavati ženidbu i udaju među rodbinom makar se radilo i o petom koljenu. Nije u svakoj kombinaciji dozvoljena ženidba sa. Islamu je zabranjeno se uzimati u brak tj.


Amidzisna i teticna u islamu su dozvoljene. Poštovani, zanima me postoji li zapreka za brak ako su budući zaručnici u srodstvu u 8. DO KOJEG KOLJENA SE MOŽE STUPITI U BRAK, POŠTO IMA MNOGIH. Interesuje me dali neko zna da mi kaze sa sigurnoscu koje smo mi koleno ili stepen i dali je dozvoljen brak i eventualno deca?

Do kojeg koljena je dozvoljen brak
Kod nas se računa da je rodbina do 4. Zakonski i crkveno vam je dozvoljen brak. Vi ste 5 koleno prema rimskom racunanju kolena, a prema crkvenom pobocno racunanje, 10 stepen. U Hrvatskoj (kao u većini zemalja svijeta), je brak izmedju 4. Hteo bih da vas pitam kako se računaju kolena po pravoslavlju, i da li su kolena. Po nasim zakonima, ako se ne varam, nedozvoljeno je stupanje u brak rodjacima do treceg kolena. U istom clanku se kaže da je u crkvenom zakonu dozvoljen brak licima koja su u srodstvu u petom koljenu, ali Sveti Sinod mora da odobri taj.


Ne odustaju od braka niti kad saznaju da su rod!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.