srijeda, 3. kolovoza 2016.

Glavni grad butana

Glavni grad butana Stanovništvo Butana sastoji se od tri grupe: u zapadnom planinskom dijelu živi narod. U istoimenoj dolini u zapadnom dijelu Butana je i glavni grad Thimphu. Reljef obilježavaju planinski vrhovi visoki preko 7.

Glavni grad butana
Kraljevina Butan je budistička monarhija smeštena na Himalajima i okružena Kinom i Indijom. Njen glavni grad je Timpu, prostire se na teritoriji. Glavni jezici: džonga (službeni), gurung, asamski. Zastava Butana ima tek dvije boje – crvenu i žutu, a na sredini se nalazi.


Glavni grad butana
Thimphu, glavni i najveći grad zemlje, vjerojatno je jedini glavni grad. Thimphu je glavni grad države Butan. Butana oduševljeno je pozdravilo novog vladara. Ma ne samo da se može do Butana, dragi moji prijatelji, nego kad jednom odeš i vidiš, poželiš ponoviti. Jedini glavni grad u svijetu koji nema semafore. Timbu (tibetski: ཐིམ་ཕུ་) je glavni grad Butana.


Timbu je takođe ime okolne doline i distrikta. Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Ko zna koji je glavni grad Butana?

Glavni grad butana
Timpu i istog dana se sastao sa premijerom Butana, Dz. Ceremonija predaje akreditiva održana je 25. Top mjesta u Butanu zbog kojih ćete se zaljubiti u tu zemlju. Nacionalni sport Butana je streličarstvo i razlikuje se od olimpijskih igara po. Black swan wrote: glavni grad butana timbu :D meni nije jasno ako kina nije bolja u nogometu :cry: Kina hajd i nekako.


Pređite na glavni sadržaj; Pređite na glavnu navigaciju; Pređite na pretragu. La Paz je glavni grad ,Sucre je sjedište vlade a Chochabamba je bila prije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.