subota, 6. kolovoza 2016.

Opekline drugog stupnja

Opekline drugog stupnja Opekline se dijele prema dubini (1. stupnja, 2. stupnja i 3. stupnja) i postotku. Površne opekline drugog stupnja izbljeđuju prilikom pritiska, bolne su i osjetljive. Opekline drugog stupnja predviđaju čišćenje vodom i sapunom, te previjanje.

Opekline drugog stupnja
Nije sasvim jasno što učiniti s mjehurima, ali najrazumnije je ostaviti ih čitave. To su primjerice opekline uzrokovane parom ili plamenom. U većini slučajeva opekline prvoga stupnja karakterizira crvena, osjetljiva, natečena i s mjehurićima promijenjena koža. Kod opeklina drugog stupnja, uz gore.


Kod površinskih opeklina drugog stupnja dno mjehura je vlažno,cijeli bez ožiljaka i nije potrebna kirurška intervencija. U dubokih opeklina drugog stupnja dno. Opekline prvog stupnja su i najčešće, a mogu se liječiti kod kuće. Ovaj tip opeklina se može liječiti. P: Radi se o malo psiću starom tri mjeseca,koji je po leđima zaliven kipućom vodom. Time je zadobio opekline drugog stupnja. Također ako se radi o malom djetetu ili starijoj osobi učinite isto.


Drugi stupanj opeklina uključuju oštećenje ne samo. Opeklina koja uzrokuje mjehure se naziva opeklina drugog stupnja.

Opekline drugog stupnja
Potražite hitnu medicinsku pomoć koje su teže od prvog stupnja. Kod starije djece možete sanirati i opekline drugog stupnja bez medicinske. Vrela voda ili teške opekline od sunca primjeri su nastanka opeklina drugog stupnja. Bolne su i vrlo ozbiljne ako zahvaćaju veću površinu kože.


U Klaićevoj na hitnoj procjenili opekline 2 stupnja. Mama je pokušala ohladiti svog pregrijanog devetomjesečnog sina tako da mu napuni bazenčić. Tragičnom greškom, nanijela mu je opekline. Liječnici klasificiraju opekline po stupnjevima, pa imamo opekline prvog stupnja, opekline drugog stupnja i na kraju one najteže, opekline. Devetomjesečni dječak iz Phoenixa zadobio je opekline drugog stupnja na 30 posto tijela nakon što je njegova majka Dominique Woodger.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.