četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Postavljanje opločnika

Postavljanje opločnika Donja podloga (zemljana podloga) poprečni nagib 2,5-4% 2. Donji nosivi sloj (zaštita od smrzavanja) 3. SubscribeSubscribedUnsubscribe 1010.

Postavljanje opločnika
POSTAVLJANJE Započinjemo iz jednog ugla s pravim kutom (zategnuti nivelacijski konopac), po mogućnosti sa najdublje točke površine. Trenutna akcija se odnosi na postavu opločnika od minimalno 100 m2. ZiG niskogradnja se bavi ugradnjom betonskih opločnika i uređenju exterijera, ugradnja opločnika. Postavljanje rubnjaka, opločnika, kanalica, vrtnih stepenica.
Postavljanje opločnika
Kada ste napokon izabrali svoj idealan opločnik, vrijeme je da se pozabavite postavljanjem na odabranu površinu. U prošlom članku pripremili smo podlogu za postavljanje opločnika, a ovdje prikazujemo kako su postavljene betonske kocke (opločnici). Za postavljanje betonskih kocaka ili opločnika potrebno je izvršiti pripremu tla.


Ako se priprema ne obavi dobro tijekom vremena dolazi do. Ako su opločnici postavljeni na pijesak bez problema se mogu izvaditi i napraviti. Ako se ploče ugrađuju na podlogu od pijeska postavljaju se ploča do ploče. Prije samog procesa polaganja betonskog opločnika, jako je važno posvetiti. Slijedi faza postavljanja sloja agregata frakcije 4-8mm, debljine sloja 4-5 cm. Slikoviti prikaz postavljanja opločnika.

Postavljanje opločnika
Pješačke staze oko kuće - opločnici30 ožu 2009Betonski opločnici - izbor i postavljanje? Spremljeno u privremenu memorijuTvrtka OBLAK j. Opločnici, betonske ploče, rubnjaci, kanalice i dr, nezaobilazni je dio.


Samo postavljanje izvodi se od rubnjaka odnosno već djelomično opločene površine. Opločnici najrazličitijih boja i oblika pogodni su za postavljanje na vanjskim površinama kao što su dvorišta, pločnici, ceste ili terase. Nasipavanje sloja mješavine agregata 0 -30 mm u debljini do 30 cm te njihovo. Naslovnica; Betonska galanterija; Opločnici; Opločnici - Sheme polaganja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.