subota, 27. kolovoza 2016.

Račun za prodaju automobila

Račun za prodaju automobila Zakona o PDV-u, za nabavu službenih osobnih automobila propisana je zabrana odbitka. To znači da prodavatelj na ispostavljenom računu za prodaju neće. Tvrtka koja je obveznik PDV-a prodaje osobni automobil za koji nije odbijen pretporez pri kupnji.

Račun za prodaju automobila
U kojoj formi treba biti račun za automobil? Pri prodaji automobila prvenstveno je potrebno utvrditi datum. Prodaja auta van PDV-a Poduzetništvo, računovodstvo i porezi.


Kako treba ispostaviti račun, sa pdv-om ili treba platiti porez na prijenos.

Račun za prodaju automobila
Stranica 39 velj 2011Otkup službenog auta3 ruj 2009Prijepis auta, sa firme na ime. Evo kako korak po korak doći do novog rabljenog auta - Večernji. Kupnja automobila nije uvijek jednostavan posao, pogotovo ako ste se. Primjerice, servisnu knjižicu ili eventualno račun za kupnju novog automobila. U poreznoj upravi traže da se na računu za prodaju iskaže i plati PDV. Međutim, ako je osobni automobil bio 09.


Dokumenti neophodni za prodaju rabljenog automobila, odnosno otkup istog. Tema: Prijenos vlasništva automobila s pravne na fizičku osobu. Firma koja je vlasnik auta će vam izdati R1 račun, iznos koji je. Pravna osoba u trenu prodaje izdaje ti račun R-1 (cijena + pdv) na kojem bi trebao biti istaknut model vozila, godina, broj tablica, broj šasije. Knjiženje poslovnih promjena kod prodaje automobila. Nikako, zapravo se i knjiži kao prodaja, a ne ispravak.


Uvoz osobnog auta iz EU i prodaja istog. Računovodstveni i porezni položaj prodaje osobnih automobila. Većina poreznih obveznika u svojoj dugotrajnoj imovini. Kupac (fizičko lice) preuzima fakturu i vrši uplatu navedenog iznosa na račun prodavca. Ako je rijec o putnickom automobilu firma je obavezna da izda racun na iznos za koji je prodala vozilo. Fakturise se bez pdv-a ali mora na.


Ako bi račun bio izdan u obliku neto+PDV, i PDV ide drľavi, to bi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.