srijeda, 10. kolovoza 2016.

Serijska i paralelna veza kondenzatora

Serijska i paralelna veza kondenzatora Kondenzatori se u grupe mogu vezati serijski, paralelno i mješivito. Ukupni napon na krajevima redne veze kondenzatora U jednak je zbiru napona na. Serijski i paralelni spoj kondenzatora.

Serijska i paralelna veza kondenzatora
Neka se paralelna veza n kondenzatora, različitih kapacitivnosti C1, C2. U električnom kolu može biti više otpornika koji se mogu povezati na više načina. U slučaju serijskog spoja dva prethodno nenabijena kondenzatora vrijedi: U1.


Priključivanjem skupine kondenzatora na istosmjerni izvor (ili izvore) električne.

Serijska i paralelna veza kondenzatora
Ovu struju, a u vezi s njom i snagu nazivamo nazivna struja odnosno nazivna snaga. Ovdje razmatramo najjednostavnije spojeve: serijski i paralelni. Prvo računamo kapacitet paralelne veze kondenzatora:. Pozz narode imam problem sa kontanjem paralelne i serijske veze otpornika fkt nemogu nikako logicno da povezem kada je serijska kada je. Dvije paralelne ploče površine po 100cm2 udaljene su u. Kod serijskog spoja otpornika otpori se zbrajaju, tako da je konačan otpor najveći mogući. Zavojnice se mogu spajati serijski i paralelno.


Redna veza otpornika primenjuje se samo u nekim posebnim slučajevima. Serjisko i paralelno spajanje električnih komponenata.

Serijska i paralelna veza kondenzatora
U serijskoj vezi električne komponente se spajaju redom, jedna za drugom, tako da svim. H – serijsko paralelni spoj; Kako se tranzistor može prikazati kao dvoprilaz? F odrediti naelektrisanje na svakom pojedinom. Galvanometar unutrašnje otpornosti r=8 Ω vezan je serijski sa otporom od R=200Ω.


Vježba broj 20: Složena kola izmjenične struje, paralelna veza dvije realne zavojnice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.