četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Tiristor princip rada

Tiristor princip rada Princip rada jednospojnog tranzistora možemo najbolje opisati pomoüu. Tiristori su četvoroslojni elementi strukture najčešće PNPN, sa tri. G više se ne može u daljem radu prekinuti delovanjem na.

Tiristor princip rada
Tiristor je poluprovodnička struktura koja ima 4 sloja, ima 3 elektrode(anodu, katodu i upravljačku elektrodu). Punoupravljivi (MOSFET, tranzistor, GTO tiristor i njihovi hibridi: IGBT, IGCT, MCT, GCT):. PRINCIP RADA ČOPERA I VALNI OBLIK IZLAZNOG NAPONA.


SCR, što je skraćenica od engleskog.

Tiristor princip rada
Izrađuju se od silicija zbog rada pri višim temperaturama. Diodni tiristor: a) princip građe b) ekvivalentna shema c) spojni simbol. Kao i tiristor (vidi tiristor) i trijak će provesti u odsustvu strujnog impulsa na gejtu ukoliko između glavnih priključaka. Rad Grecovog mosta u pozitivnoj poluperiodi (levo) i negativnoj poluperiodi (desno). Tiristor BTW69-1200N - Upotrebljava se u aplikacijama gde su snaga prekidanja i disipacija snage.


Inverterski aparat za zavarivanje - princip rada - uvod. JA ne sporim da se tako pokazuje princip rada THY ,to verovatno niko pametan i nece da uradi! Ja samo istrajavam u tvrdnji cinjenice da se. Tranzistor ili tiristor ili nešto treće - ST 9335 MOROCCO.

Tiristor princip rada
Optokapler i impulsni transformator za upravljacke. Podaci tiristora: probojni napon 7 kV, sklopna snaga 10 MW, promjer. Način rada određuje upravljačku karakteristiku i pojačanje sklopa. Mehanički ekvivalent tiristora je posebna konstrukcija regulacionog ventila sa.


Prema načinu rada se može predočiti kao dvije antiparalelno spojene. Izračunajte također srednju i efektivnu vrijednost struje tiristora (IT1,avg, IT1,rms). Opisani su princip rada i izvedbe GTO-tiristora. Prikazana su rješenja elektromotornih pogona s pretvaračima sGTO-tiristorima i asinkronim motorima u. Rad transformatora se zasniva na principu elektromagnetske indukcije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.