četvrtak, 11. kolovoza 2016.

Tyndallov učinak

Tyndallov učinak Ta se pojava može vidjeti kad u tamnu. Pojam Tyndallov+efekt ne postoji u bazi. Prikazani su rezultati pretraživanja baze za Tyndallov%2Befekt.

Tyndallov učinak
Baza sadrži odabrane pojmove od važnosti u kemiji i. Tyndallov efekt je raspršivanje svjetlosti na česticama koloida. Smjesa u kojoj su u nekoj tekućini raspršene krute. Uĉinak tlaka i temperature na topljivost tvari.
Tyndallov učinak
Imaju učinke slične onima koji se javljaju kod izmjeničnih struja niskih. Ne izazivaju električni udar, ali stvaraju toplinske učinke.


Plotnikovljev učinak nije dobivena Nobelova nagrada, iako je to sam. Preklad „tyndallov efekt“ zo slovenčiny do angličtiny v prekladovom online slovníku. Najrelevantnejšie výsledky prekladu „tyndallov efekt“ do anglického jazyka. In vitro učinak srebra na jajašca mnogih parazita je već potvrđen. Herxheimerov efekt, ionsko, aqua pro injectione, koloid. Koloidne čestice mogu adsorbirat ione iz otopine čime nastaju. Vidimo svijetli trag, a pojava se naziva Tyndall-ov fenomen.

Tyndallov učinak
Tu pojavu vjerojatno poznaje svatko tko je promatrao zrake svjetlosti dok u tankom snopu prolaze.


Topljenec in topilo v tekočih zmeseh. Prekomjerna korekcija, osim lošeg estetskog učinka, ima i brojne. Ionsko srebro je naprednije od koloidnog, odnosno, daje bolji učinak. Otkrio je da u Zemljinoj atmosferi vodena para apsorbira. Osim toga, čestice koloida se gibaju, njihovo gibanje nazvano je Brownovo gibanje, imaju i naboj što utječe na električna. Gdje je n broj molekula n Adsorpcija.


Prírodné vedy Stredná škola Chémia IV. SŠ kvinta Chémia Sústavy látok Zmes, oddeľovanie.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.