subota, 24. rujna 2016.

Bosanske rijeci smijesne

Bosanske rijeci smijesne U našem jeziku, iako sve rjeđe, koriste se riječi koje mlađi naraštaji ne razumiju ili ne znaju njihovo pravo značenje. Pravilni prijevodi nekih izraza s Hrvatskog na Bosanski. Ako ne zna da se odbrani, nije ni zaslužio da živi.

Bosanske rijeci smijesne
Brat mi mio, koje vjere bio, bosanska nas steže krvca i zemljica. Raspravljate o temi Smiješne riječi u Baš Razno forumu, dio Društvo. Somalijski kuhar, Bosanski mudraci, Crnogorski uradi sam.


Bog silu ne voli, sila boga ne moli.

Bosanske rijeci smijesne
JMO,najsmiješnije riječi u našem jeziku. Kada penzioner ugleda slobodno mjesto u autobusu. Meni su super dvije "bosanske" riječi iz Top liste nadrealiste. Ljubav je poslastica čiji je sok sladak, ali je tijesto gorko. Prever "Sreća postoji u tome da čuvaš samog sebe.


Moze li mi neko objasniti odakle se u bosanski jezik ubacio izraz "helemnejsi". Još statusa sa facebooka, visevi, smiješne slike , uživajte. Mujo: Fato jel znas da zena dnevno izgovori 32. Smešna značenja bosanskih imena Smešna značenja nekih imena u Bosni.

Bosanske rijeci smijesne
Upoznajte i saznajte značenja nekih bosanskih imena: Kako se zove. BEGAN - nasa kovanica izvedena iz tur.


Izv: Bego BEGTO - vidi: Bektas BEHADIR (per) - hrabar, smion, snazan. Bosanska sehara je nastalo kao plod zelje da se na jednom mjestu nadju najcesce. Fraza je kratka sintagma, najcesce od dvije do tri rijeci koja duhovito. Samo tumacenje izreka izgleda bespotrebno i smijesno, jer je. Službeno i izvorno pismo koje ima prioritet u srpskom jeziku je ćirilica, stoga valja sve srpske riječi promatrati u ćiriličnom kontekstu. Jako je zanimljivo vidjeti kako su se u razgovornom jeziku riječi iskrivile pa je tako madež postao mladež, a plomba blomba. Nakon što je dao svoj prijedlog za bosansku inačicu perzijske riječi "bajram", društvene.


Van virtuelnog svijeta ljudima baš i nije bilo smiješno. Ali zašto bi bosanski jezik bio samo za Bošnjake, pita Cerića zastupnica u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.