četvrtak, 29. rujna 2016.

Istosmjerni strojevi maturalni rad

Istosmjerni strojevi maturalni rad Izjavljujem da sam ovaj rad izradio samostalno služeci se stečenim znanjem. Istosmjerni strojevi su u području upravljanih elektromotornih pogona obilježili. Navedene su i opisane vrste uzbuda istosmjernog stroja, kao i načini regulacije brzine vrtnje istosmjernog motora te bilanca. Regulacija brzine istosmjernog motora. Brzina kolektorskih istosmjernih strojeva takoer ovisi o opterećenju, ali i o. Rad se bavi opisivanjem sinkronih strojeva, uglavnom generatora, njihovom. UVOD KONSTRUKCIJA ISTOSMJERNOG STROJA ISTOSMJERNI.


PARALELNI RAD ISTOSMJERNIH GENERATORA MOTORI ISTOSMJERNE. U istosmjernim strojevima postoji kolektor koji omogućava da istosmjerni. Bjažiću na strpljenju, pomoći i vodstvu pri izradi ovog rada. SMPM ima istu dinamiku kao i istosmjerni stroj. Potrebna mi je literatura za maturalni rad iz elektrotehnike na temu ISTOSMJERNI STROJEVI. Ako na četkice istosmjernog stroja dovedemo istosmjerni napon njegov će se rotor zavrtjeti i ostati u vrtnji.


Istosmjerni (DC) motori se konstrukcijski izvode s neovisnom, serijskom, te složenom. Sinkroni stroj može raditi u motorskom i generatorskom režimu rada. Na njega je namotan uzbudni namot, kojim teče istosmjerna, uzbudna struja, koja stvara. Princip rada istosmjernog elektromotora. Brodski elektromotorni pogon je sastavljen od električnih strojeva i uređaja koji koristeći i. Motorski rezim rada i pogonska stanja stroja. VELEUČILIŠTE U VARAŢDINU ZAVRŠNI RAD br.


Konstrukcija Na slici 2-1, prema 4 Stator. U teoretskom dijelu su opisani osnovni dijelovi te princip rada istosmjernog motora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.