nedjelja, 11. rujna 2016.

Kako provjeriti legalnost objekta na internetu

Kako provjeriti legalnost objekta na internetu MINISTAR graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak i ravnatelj Državne geodetske uprave (DGU) Danko Markovinović danas su. Stižu nova pravila za kupovinu putem interneta: Evo što se sve mijenja. Da li je objekt koji je upisan u katastar i gruntovnicu (zemljišne knjige) legalan? Da li postojanje lokacijske dozvole potvrđuje legalnost (zakonitost objekta)? ODGOVOR: Rješenje o izvedenom stanju dokaz je legalnosti građevine i. Da li mogu nastaviti sa završnim građevinskim radovima na objektu: izvedba fasade i stolarije? Može li to odobrenje biti izdano potrebno je provjeriti u nadležnom uredu. Kako znati da je kuća, objekt legalan.


Koji su papiri potrebni za dokazivanje zakonitosti objekta. Ipak, kako većina objekata u Hrvatskoj tu dozvolu još uvijek nema. ZA LEGALIZACIJU OBJEKATA NAJBOLJE SE JAVITI OVLAŠTENIM. On vlasnicima kuća, vikendica i drugih objekata savjetuje da provjere dokumentaciju i. Kako još jednom upozorava struka, uporabna dozvola je dokument kojim se nedvojbeno potvrđuje legalnost objekta, pod uvjetom da ništa nije. Jedini dokaz da je objekt legalan je ako za njega imate. Možete ga naći u gruntovnici, ali i na internetu. Valja provjeriti je li odabrana nekretnina i prije mijenjala vlasnike.

Kako provjeriti legalnost objekta na internetu
Izuzimaju se objekti koji se smatraju legalnim, a riječ je o objektima koji.


Kako provjeriti da li neka kuća ima građevinsku dozvolu? Prema mišljenju gradonačelnika Zvonimira Vrančić, odaziv građana za legalizaciju ilegalnih objekata je relativno dobar. Za legalizaciju objekata izgrađenih bez građevinske dozvole,potrebno je. Sa interneta skinite Novi zakon o građenju,pa se informirajte bolje. Kordinate gabarita objekta se predaju putem INTERNETA , USB-a ili na �CD�-u. Prije same odluke o kupnji nekog objekta bi makar u mislima trebalo razmotiriti. Mnogi prvu bezuspješno tragaju po internetu te se kasnije ipak obraćaju za pomoć. Dijelom se i legalnost ponuđenih objekata dovoljno ne provjerava.


Zahvaljujući novom servisu KnWeb Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), građani će moći da provere ko je pravi vlasnik nekretnine pre. Interneta posebno u ruralnom području.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.