srijeda, 7. rujna 2016.

Porez na darovanu nekretninu

Porez na darovanu nekretninu POREZNA OSLOBOĐENJA PRI STJECANJU NEKRETNINE.

Porez na darovanu nekretninu
Porezna oslobođenja pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade. Obveznik poreza na promet nekretnina pri darovanju ili drugom stjecanju nekretnina bez naknade je daroprimatelj ili druga osoba koja je. Na naslijeđeni ili darovani novac i vrijednosnice plaćate pet posto poreza. Ako se na darovane nekretnine plaća porez na dodanu vrijednost.
Porez na darovanu nekretninu
Stopa poreza iznosi pet posto od tržišne vrijednosti nekretnine u trenutku. Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom.


Baka daruje zemljište unuci - treba li platiti porez? Spremljeno u privremenu memorijuSlično20. Baka može zemljište prenijeti ugovorom o darovanju izravno na svoju unuku, bez obveza da unuka kao stjecatelj nekretnine plaća porez na. Darovana ili naslijeđena nekretnina oporezuje se porezom na promet nekretnina. U pojedinim slučajevima darovana nekretnina podliježe i po- rezu na promet nekretnina i porezu na dohodak od otuđenja iste nekretnine. Ako ste naslijedili nekretninu ili možda gotov novac, dužni ste platiti porez, osim. Cure,molila bih informaciju: Moram li platiti porez na promet nekretnina na stan koji bi mi darovala majka,a koji bi ona dobila u zamjeni za svoju.


Porez na darovanu nekretninu
SMANJENJE stopa poreza na promet nekretninama i na nasljedstvo i darove, preraspodjele nekih poreza u korist lokalnih jedinica te od 2018. Jedan od uvjeta za porezno oslobođenje prilikom kupnje prve nekretnine jest i da. To se može učiniti tako da sklopite ugovor o darovanju stana čiji je ona. Plaća li se na taj dio koji poklanja plaća porez? Na darovanu nekretninu se isto plaća porez. Na svoju prvu nekretninu ne plaćaš porez.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.