četvrtak, 15. rujna 2016.

Zavojnica u krugu izmjenične struje

Zavojnica u krugu izmjenične struje II Kirchhoffovo pravilo: -trenutni pad. Zavojnica u krugu izmjenične struje. Aplet prikazuje zavojnicu koja je priključena na izmjenični napon: U = U 0 s i n ( ω t ).

Zavojnica u krugu izmjenične struje
Kako ta struja ovisi o induktivitetu zavojnice i frekvenciji izmjeničnog napona? Srednja vrijednost izmjenične struje u vremenskom intervalu T definirana je. Perioda T(s) je vrijeme u sekundama koje protekne dok izmjenična struja završi jedan. Ovisno o vrsti izvora i trošila u izmjeničnom strujnom krugu, izmjenične električne. Osnove elektrotehnike II: Izmjenični strujni krugovi. Otpor, induktivitet i kapacitet u izmjeničnom strujnom krugu.


Napon na zavojnici prethodi struji za 90. Ohmovom zakonu za čisti induktivitet vrijedi. Cilj vježbe je istražiti ponašanje otpornika u krugu izmjenične struje, te produbiti razumijevanje pojmova otpora kod kondenzatora i zavojnice, te impendancije. Zadatak 070 (Tomislav, strojarska škola). Kroz strujni krug teče izmjenična struja jakosti I = 2,7 A. Kada se su strujnom krugu izmjenične struje javlja rezonancija i čime se. U krug izmjenične struje serijski su spojeni otpornik, zavojnica i kondenzator.

Zavojnica u krugu izmjenične struje
Zbroj napona u strujnom krugu jednak je nuli.


Zbog svoje specifičnosti zavojnicu u većini slučajeva nećete moć pronać u čipoteci ili. Međusobna ovisnost napona, struje i otpora u strujnom krugu, 4. Trofazni sustavi rade na principu tri izmjenična napona, koji je svaki. Vježba broj 17: Snaga u kolu izmjenične struje, bilans snage kod serijske veze čistoomskog. Kolika je tipično frekvencija izmjenične struje u civiliziranim zemljama? U krug istosmjerne struje serijski su spojeni zavojnica induktivnog. REZONANCIJA U IZMJENIČNIM STRUJNIM KRUGOVIMA.


Mješoviti spoj otpornika, zavojnice i kondenzatora. Aplet je napravljen za HTML5 pa nije potrebna java. Induktivni otpornik je električni vodič namotan u obliku zavojnice (svitka) u čijoj. Protoku izmjenične struje induktivni otpornik, pored omskog otpora, R, pruža.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.