nedjelja, 2. listopada 2016.

Čaj od orahovih pregradaka

Čaj od orahovih pregradaka Ovaj čaj djeluje protiv ovapnjenja koronarnih arterija, srčanih bolesti i temperature. Spremanje čaja od pregrada oraha vrlo je jednostavno. Uveče pred spavanje potopite u vodu četiri ili pet pregradaka orasa.

Čaj od orahovih pregradaka
Caj od orahovih pregradaka djeluje protiv zacepljenja koronarnih arterija, srcanih bolesti i temperature. Suzenje srcanih arterija cesto je odraz. Suženje srčanih arterija često je odraz hroničnog.


Izvrstan se lijek nalazi u običnom orahu, u pregratku između jezgre.

Čaj od orahovih pregradaka
Adstrigentno djelovanje čaja od resa (cvijeta) oraha koristimo većinom za vanjsku. U emajliranoj posudi 4 kašike isjeckanih pregrada iz oraha preliti sa 3 čaše ključale vode. Prokuvati na laganoj vatri tokom 15-20 minuta. Već se poslije prve šalice čaja osjeća. Za slabo srce se pokazao jako dobro i čaj od belog luka. U prilogu možete pročitati kako napraviti čaj od oraha, i spasiti vaše zdravlje i srce. Dakle jednom riječju ” U koliko konzumirate čaj od orahovih pregradaka.


Ovaj pripravak od zelenih oraha jako je popularan u liječenju hipotireoze prirodnim. Sakupite pola čaše unutrašnjih drvenastih pregrada, koje se nalaze izmedju jezgra oraha.

Čaj od orahovih pregradaka
Sipajte pregrade u teglu i prelijte ih sa pola litra 70%. Pregrš pregradaka iz jezgra oraha prokuvati u 5dl vode, ostaviti da odstoji deset minuta, procediti i piti u gutljajima. Navečer namočite četiri do pet pregradaka, te ih ujutro skuhajte kao čaj. Već bi se poslije prve šoljice čaja trebalo.


Naslovna Lepota i zdravlje ČAJ KOJI SE PREPORUČUJE. Takav čaj treba piti nekoliko puta dnevno da bi pokazao učinkovitost. Uveče namočite 4-5 pregrada, pa ih ujutro skuvajte kao čaj. Poznato je kako je suženje srčanih.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.